Τετ, Ιουν 19, 2024

Προσφορά υποτροφιών από την Island Oil για Ναυτιλιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Frederick

Προσφορά υποτροφιών από την Island Oil για Ναυτιλιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Frederick

Τα δύο μέρη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Το Πανεπιστήμιο Frederick και o Όμιλος Εταιρειών Island Oil, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες - με έδρα την Κύπρο - που δριαστηριοποιούνται στο εμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων στον διεθνή χώρο, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό τη συνεργασία στον τομέα της Ναυτιλίας και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, η Island Oil προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέγουν να ακολουθήσουν σπουδές στο Πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick, και άλλα σχέδια οικονομικής στήριξης προς όφελος των φοιτητών/τριών του Τμήματος.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους της Island Oil ο κ. Άρης Αθανασιάδης, CFO του Ομίλου, και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick o Δρ Άγγελος Μενελάου, Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου. Στη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό στις 17 Μαΐου, παρευρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Λεμεσιανός, Διευθυντής Ασφάλειας και Υγείας, Ποιότητας, Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας της Island Oil, ο Δρ Εμμανουήλ Νικολαΐδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick, φοιτητές και φοιτήτριες του Προγράμματος Ναυτιλιακών Σπουδών.

Συγκεκριμένα, η Island Oil προσφέρει δύο υποτροφίες για διάρκεια τεσσάρων ετών φοίτησης, οι οποίες καλύπτουν το 50% των διδάκτρων. Επιπλέον, ενισχύει οικονομικά φοιτητές/τριες για τη συμμετοχή τους στην ετήσια καλοκαιρινή εκπαιδευτική εκδρομή του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου, στην Ευρώπη. Η εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις σε χώρους – ορόσημο για τον τομέα της Ναυτιλίας όπως είναι ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας, το Greenwich Observatory και το Baltic Exchange στο Λονδίνο.

Ακόμη, οι φοιτητές/τριες του Προγράμματος Ναυτιλιακών Σπουδών θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε χώρες όπου δραστηριοποιείται η Island Oil.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, το Πανεπιστήμιο Frederick θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε θέματα Ναυτιλίας, για το προσωπικό της Island Oil ή/και για την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία. Τα δύο μέρη θα συνεργαστούν, επιπλέον, στον τομέα της έρευνας, σε πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

«Για την Island Oil, η υπογραφή αυτού του Μνημονίου αντανακλά τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα και κοινωνική υπευθυνότητα, και βασίζεται στις αρχές της πολιτικής Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Ευθύνης και Διακυβέρνησης (ESG) της εταιρείας», δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης. «Επενδύοντας στην εκπαίδευση, όχι μόνο προωθούμε την ακαδημαϊκή αριστεία, αλλά καλλιεργούμε καινοτόμα μυαλά και φορείς αλλαγής στη ναυτιλία και τη γαλάζια οικονομία, για την επίτευξη προόδου σε επίπεδο περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης. Αυτή η πρωτοβουλία υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου για τις επόμενες γενιές.»

«Η διασύνδεση με τη βιομηχανία έχει μεγάλη αξία, πρώτιστα για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας», αναφέρει ο Δρ Μενελάου. «Ευχαριστούμε την Island Oil για τη στήριξη που τους παρέχει, ώστε να γνωρίσουν, προτού ακόμη ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, τα πολλά επίπεδα του τομέα της Ναυτιλίας.

Μέσα από αυτό το Μνημόνιο, επιδιώκουμε να εργαστούμε μαζί, αφενός για να εκπαιδεύσουμε τα μελλοντικά στελέχη της Ναυτιλίας και της Γαλάζιας Οικονομίας που συνεχώς εξελίσσονται, και αφετέρου να συμβάλουμε στην επίτευξη της βιωσιμότητας και της μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος σε αυτούς τους τομείς».

Listen Live