Παρ, Σεπ 22, 2023

Επιτυχημένη αξιολόγηση και πιστοποίηση του Πτυχίου Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick

Επιτυχημένη αξιολόγηση και πιστοποίηση του Πτυχίου Δημοσιογραφίας  και Μέσων Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει την επιτυχή αξιολόγηση και πιστοποίηση του πτυχιακού προγράμματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).

Το πτυχίο στη Δημοσιογραφία και τα Μέσα Επικοινωνίας προσφέρεται από το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick. Πρόκειται για το πρόγραμμα σπουδών με τη μεγαλύτερη ιστορία στον τομέα της επικοινωνίας στην Κύπρο, το οποίο εξελίσσεται και διευρύνεται με σκοπό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς. Το ανανεωμένο πρόγραμμα στη Δημοσιογραφία και τα Μέσα Επικοινωνίας πέρα από τη γενική κατεύθυνση Δημοσιογραφία και Μέσα Επικοινωνίας προσφέρει την κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στοχεύοντας, μέσα από μια αναπτυξιακή διαδικασία, να εισαγάγει και να εξειδικεύσει τους/τις φοιτητές/τριες στους τομείς της Δημοσιογραφίας, της Επικοινωνίας
και στην ανάλυση της κοινωνικό-πολιτισμικής λειτουργίας και δυναμικής των Μέσων. Επιπλέον, η πρακτική άσκηση και τα εργαστήρια συμβάλλουν στη μεγαλύτερη ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, στους τομείς της Δημοσιογραφίας, των ΜΜΕ, της Διαφήμισης και της Επικοινωνίας.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και συντονιστής του Προγράμματος, Δρ Κωστάκης Κωνσταντίνου, αναφέρει: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί με την εκ νέου πιστοποίηση του Προγράμματος, επιβεβαιώνεται το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται όλα αυτά τα χρόνια.

Εκσυγχρονίζουμε και εξελίσσουμε το Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ευρύτερου τομέα της Επικοινωνίας και του συνεχώς μεταβαλλόμενου χώρου της Δημοσιογραφίας».

Η αξιολόγηση από τον Φορέα ΔΙΠΑΕ περιλάμβανε αναλυτική μελέτη του προγράμματος σπουδών από την Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης, συναντήσεις της Επιτροπής με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, την Επιτροπή Εσωτερικής Ποιότητας, τον Συντονιστή του προγράμματος και τον Πρόεδρο του Τμήματος, μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού, μέλη του διοικητικού προσωπικού, φοιτητές/τριες ή/και εκπροσώπους τους. Επίσης, έγινε επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του
Πανεπιστημίου (βιβλιοθήκη, αίθουσες υπολογιστών, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, ερευνητικές υποδομές, κλπ.), καθώς και των υποδομών του Τμήματος, των βιογραφικών του διδακτικού προσωπικού και της σχέσης τους με το ίδρυμα ως καθηγητές/τριες.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Frederick κάθε χρόνο επιβραβεύει και στηρίζει τους νέους και τις νέες που έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν και να συμβάλουν στον χώρο της Δημοσιογραφίας, με ειδικές υποτροφίες. Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 θα δοθούν συνολικά 5 υποτροφίες ύψους 30% για όλα τα έτη σπουδών. Για να διεκδικήσουν μία από τις υποτροφίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να στείλουν ένα κείμενο 300 λέξεων, ένα video ή μια φωτογραφία για να εξιστορήσουν, να αναδείξουν ή να σχολιάσουν ένα γεγονός και διεκδικήσουν υποτροφία για το πρόγραμμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick μέχρι τις 30 Ιουλίου 2023 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Δρ Ήβη Λάμπρου).

Στο πλαίσιο Μνημονίων Συνεργασίας με την Ένωση Συντακτών Κύπρου και την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, προσφέρονται επίσης υποτροφίες σε άτομα που εργάζονται ήδη στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Listen Live