Σαβ, Μαρ 2, 2024

City Centre: Υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στο κατάστημα πρότυπο της Ελληνικής Τράπεζας

City Centre: Υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στο κατάστημα πρότυπο της Ελληνικής Τράπεζας

Μια νέα αναβαθμισμένη εμπειρία τραπεζικής εξυπηρέτησης στην καρδιά της πρωτεύουσας

photo3

Καθοδηγούμενη από τη φιλοσοφία της διαρκούς εξέλιξης και προσμετρώντας τις ανάγκες των πελατών της, η Ελληνική Τράπεζα προχώρησε στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού πολυχώρου. Το «City Centre», το κατάστημα-πρότυπο της Ελληνικής στο κέντρο της Λευκωσίας, παρέχει μια αναβαθμισμένη εμπειρία τραπεζικής εξυπηρέτησης, που συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής και ευθυγραμμίζεται με διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Προσφέροντας εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες, βασισμένες στο μοντέλο «phygital», που συνδυάζει το παραδοσιακό κατάστημα (physical) µε τις ψηφιακές δυνατότητες (digital), το «City Centre» αποτελεί ένα ακόμα βήμα της Ελληνικής Τράπεζας προς την τραπεζική εμπειρία του μέλλοντος.

photo2

Ευρισκόμενο στην καρδιά της πρωτεύουσας, στη Λεωφόρο Μακαρίου 56, το κατάστημα προσφέρει ταχεία, άμεση, σύγχρονη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, δίνοντας στους πελάτες πληθώρα επιλογών για την πραγματοποίηση συναλλαγών τους.

Εφοδιασμένο με εξοπλισμό και υποδομές τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και με έμπειρο προσωπικό, το «City Centre» αντιπροσωπεύει τόσο την τεχνογνωσία της Ελληνικής, όσο και τη δέσμευσή της για διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών της.

Στο κατάστημα λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος self-service χώρος, ο οποίος υποστηρίζεται και από τους Meeters-Greeters, την εξειδικευμένη ομάδα της Τράπεζας που διευκολύνει το κοινό στη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών. Στον συγκεκριμένο χώρο, οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι, χωρίς την ανάγκη αναμονής σε ταμεία, όλες τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές τους, όπως καταθέσεις, αναλήψεις, κ.τ.λ.

Επιπλέον, σημαντική επιλογή αυτοεξυπηρέτησης είναι και ο ειδικός χώρος που λειτουργεί 24/7 δίπλα από το υποκατάστημα, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πελάτες με τη χρήση της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας. Στον 24/7 χώρο, εξυπηρετούνται τόσο οι ιδιώτες πελάτες, με τη χρήση της In Lobby ΑΤΜ, όσο και οι επιχειρηματικοί πελάτες, διενεργώντας καταθέσεις στη μηχανή cash 360.

Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, που αφορούν πιστωτικές διευκολύνσεις, άνοιγμα λογαριασμού, επικαιροποίηση στοιχείων, ασφαλιστικά σχέδια, επενδυτικές επιλογές, οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, μέσω της εφαρμογής «Book a Meeting», στην ιστοσελίδα της Τράπεζας ή τηλεφωνικά, στον αριθμό 80009999.

Ενημερωθείτε για τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης στην επίσημη ιστοσελίδα της Τράπεζας https://www.hellenicbank.com ή μιλήστε με το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών καλώντας το 8000 9999.

Listen Live