الخميس, تشرين2 21, 2024

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να μην γυρίσει την πλάτη στη Λεμεσό

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να μην γυρίσει την πλάτη στη Λεμεσό

Το κράτος να στηρίξει το έργο στέγασης 600 οικογενειών και να μην γυρίσει την πλάτη στη Λεμεσό, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Ανακοίνωση:

Το μεγαλεπήβολο έργο για 600 οικιστικές μονάδες στη Λεμεσό που θα στέγαζαν οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων είναι πλέον στον αέρα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ως γνωστό η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαρτήσει τη χρηματοδότηση του ΚΟΑΓ από το πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων με αποτέλεσμα σήμερα να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του και στην αποστολή του. Η δε παρούσα κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει οικονομικά την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικά αναγκαίου έργου που θα ανακουφίσει την τοπική κοινωνία, την ώρα βέβαια που καθημερινά βρίσκει κονδύλια για συμβούλους και παρασυμβούλους.

Τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη Λεμεσό ζουν το απόλυτο αδιέξοδο και στο θέμα της αύξησης των ενοικίων, τα οποία έγιναν απλησίαστα, όσο και στο θέμα της στέγης που από δικαίωμα έγινε προνόμιο.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να μην γυρίσει την πλάτη στη Λεμεσό και στις εκατοντάδες οικογένειες που θα αποκτήσουν στέγη μέσα από αυτό το πρόγραμμα. Το κράτος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να στηρίξει το ίδιο την υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμος Λεμεσού και κατ’ επέκταση ο Δήμαρχος να γίνουν ποιο διεκδικητικοί και απαιτητικοί για το ζωτικό αυτό θέμα της στέγης. Κακώς σίγησαν τα τελευταία χρόνια όταν η προηγούμενη κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της. Το θέμα αυτό δεν λύνεται με ευχολόγια, αλλά με πολιτική βούληση.

Αυτό το ζήτημα δεν είναι παρά άλλη μια απόδειξη ότι η χώρα πάσχει από την έλλειψη μιας στεγαστικής πολιτικής ολοκληρωμένης και με κοινωνικό προσανατολισμό. Το ΑΚΕΛ Λεμεσού έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που δίνουν διέξοδο στο μείζον αυτό πρόβλημα, θέμα που αποτελεί το υπαριθμόν ένα πρόβλημα της Λεμεσού. Ένα ζήτημα που έχει καταστεί βραχνάς για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, για τα νέα ζευγάρια, για τους φοιτητές, για τις ευάλωτες ομάδες και τον προσφυγικό κόσμο.

Listen Live