الإثنين, تشرين2 25, 2024

Ερωτηματολόγιο Υποψήφιας Βουλευτή Βανέσσας Κυπριανού

Ερωτηματολόγιο Υποψήφιας Βουλευτή Βανέσσας Κυπριανού

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : Βανέσσα Κυπριανού
2. ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: Λεμεσός
3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: Γερμασόγεια, Λεμεσός
4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 16/04/1981
5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟ/ΣΠΟΥΔΕΣ: ΒΑ Honors Public Relations
6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων
7. ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΡΧΕΣΤΕ: Δημοκρατικό Κόμμα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ: Μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, Εθελόντρια και Πρόεδρος του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Επιτροπής του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, μέλος του Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με Άνοια “ΙΘΑΚΗ”, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1. Γιατί κατέρχεστε ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;
Είναι η αγάπη για την πατρίδα που σε κάνει να παίρνεις κάποιες αποφάσεις χωρίς να τις σκεφτείς πολύ. Από μικρή βρίσκομαι μέσα στο περιβάλλον της πολιτικής, έχω μεγαλώσει σε μια οικογένεια δεμένη με τα κοινά, νομίζω ήταν μια φυσική πορεία και εξέλιξη να εμπλακώ και η ίδια ενεργά στο προσκήνιο της πολιτικής. Tο νιώθω ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για νέους ανθρώπους να μπουν στην αρένα της πολιτικής. Καλή στιγμή όχι για εμάς, γιατί πλέον είναι όλα πιο δύσκολα, καλή για την Κύπρο, που έχει ανάγκη νέες ιδέες, νέα δυναμική και νέο τρόπο σκέψης απέναντι στις νέες προκλήσεις που όλοι αντιμετωπίζουμε.

2. Για ποιους λόγους έχετε κατατάξει την υποψηφιότητα σας στο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;
Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κατεβαίνει με κάποιο άλλο κόμμα. Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι αυτό που από μικρή το θυμάμαι να κρατά ψηλά αξίες για την πατρίδα μας, για την Κυπριακή Δημοκρατία. Και το έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι με θάρρος και τόλμη δεν δέχεται τετελεσμένα και τελεσίγραφα αλλά μέχρι τελευταία στιγμή μάχεται για την Κύπρο και το λαό της.

3. Ποιο είναι το όραμα σας
α) για την πατρίδα
Μια ελεύθερη πατρίδα, μια ενωμένη, δυνατή και ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία.
β) για την πόλη σας
Θέλω να δω τη Λεμεσό μέσα στις 3 καλύτερες πόλεις του κόσμου ως πόλη να ζεις, ως πόλη να δημιουργείς, ως πόλη να εργάζεσαι, ως προορισμό.
, και
γ) για την κοινωνία
Προσδοκώ μία κοινωνία χαράς και προόδου, όπου κανείς δεν στερείται βασικών αγαθών και βασικών υπηρεσιών.

4. Ποιοι θα είναι οι στόχοι σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής;
Όλα όσα ήδη έχω αναφέρει συν του ότι επιθυμώ να συμβάλω στην ποιοτική αναβάθμιση της πολιτικής. Χρειάζεται επαναπροσέγγιση στη σχέση πολίτη – πολιτικού και για να επανέρθει σε επίπεδα εμπιστοσύνης η σχέση αυτή απαιτείται δουλειά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πολίτης και πολιτικός δεν είναι αντίπαλοι, αλλά είναι συνεργάτες. Μαζί καλούμαστε να υλοποιήσουμε σχεδιασμούς και πολιτικές και χωρίς εμπιστοσύνη η πρόοδος είναι δύσκολη.

5. Με ποιους τρόπους και μεθόδους θεωρείτε ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας ως βουλευτής;
Το σλόγκαν μου για τις εκλογές αυτές είναι, «Ανθρώπινα. Υπεύθυνα. Εγκάρδια.» και επέλεξα αυτές τις τρεις λέξεις να με συντροφεύουν στην πορεία μου μέχρι τις εκλογές και ως υπενθύμιση για μένα αν θέλετε στα δύσκολα. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θεωρώ ότι χρειάζεται η πολιτική σήμερα, υπευθυνότητα, ανθρωπιά αλλά και πράξεις να βγαίνουν και γίνονται από την καρδιά. Χρειαζόμαστε όλα αυτά για να προχωρήσουμε σταθερά και αποτελεσματικά απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις που απαιτούν έναν ανώτερο βαθμό συναισθηματικής διαχείρισης, απαιτούν ικανότητες ανάπτυξης σχέσεων και συνεργασίας.

6. Συμφωνείτε με την άποψη ότι ο βουλευτής δεν πρέπει να ασχολείται με άλλο επάγγελμα/ενασχόληση για να είναι αφοσιωμένος στα βουλευτικά του καθήκοντα;
Δεν γνωρίζω πόσο χρόνο έχει ένας Βουλευτής για να ασχοληθεί και με κάτι άλλο. Σίγουρα όμως, όσο πιο γεμάτος είναι ο χαρακτήρας ενός Βουλευτή από εμπειρίες και δράση, όσο πιο εκτεθειμένος σε ερεθίσματα και εικόνες είναι, τόσα περισσότερα έχει και να προσφέρει ο ίδιος στην επίλυση προβλημάτων.

Β. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:
1. Ποια είναι η άποψη και οι θέσεις σας για την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό;
Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής. Ξεκινάμε από εκεί. Όσον αφορά στην Πενταμερή με ενοχλεί που δεν διαβάζω πουθενά στις ανακοινώσεις και προσκλήσεις τη φράση «Κυπριακή Δημοκρατία». Γιατί αυτό; Κινούμαστε σε επικίνδυνα νερά. Να είμαστε προσεκτικοί αλλά και να έχουμε θάρρος! Κάθε κίνηση τώρα θα πρέπει να πάρουμε το χρόνο να την κάνουμε προβολή στο μέλλον, πώς αυτή μπορεί να εξελιχθεί κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Δεν υπάρχουν τελευταίες ευκαιρίες, δεν υπάρχει πίεση χρόνου και αυτό μας το έχει αποδείξει η πρόσφατη ιστορία μας.

2. Θεωρείτε ότι η ΔΔΟ είναι η μοναδική προοπτική λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα;
Στην διπλωματία δεν υπάρχουν μοναδικές λύσεις, δεν υπάρχουν τελεσίγραφα, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

3. Συμφωνείτε με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το εθνικό θέμα; Σε ποια σημεία διαφωνείτε; Δώστε τις δικές σας εισηγήσεις.
Να ξεκινήσω λέγοντας, ότι όλοι εμπιστευόμαστε τον θεσμό του Προέδρου της Κύπρου, ως διαπραγματευτή στις συζητήσεις αυτές. Είναι προς το Εθνικό συμφέρον όλα τα κόμματα, ως μία ομάδα, να γίνονται μία φωνή για το Εθνικό μας θέμα στη διεθνή κοινότητα. Έχοντας πει αυτό, να προσθέσω ότι δεν είναι ένα, αλλά πολλά τα σημεία που με προβληματίζουν: δεν υπάρχει ξαφνικά καμία αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο ΓΓ του ΟΗΕ φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανεκτικός προς την Τουρκική πλευρά ενώ με ανησυχεί ότι πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις πέρα από αυτές που ορίζονται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως 2 κράτη, χαλαρή ομοσπονδία, συνομοσπονδία. Στο Κυπριακό έχουμε κεκτημένα και αυτά είναι όλα καταγεγραμμένα σε ψηφίσματα. Στα κεκτημένα μας πρέπει να μείνουμε ακλόνητοι και αποφασισμένοι, με στόχο μέσω της διπλωματία μας να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.

4. Ποιες θεωρείτε ως προτεραιότητες σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού;
Δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από την δημιουργία μιας λειτουργικής κοινωνίας σε αρμονία, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζουν μαζί καθημερινά σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με κοινό στόχο την πρόοδο και εξέλιξη. Και δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για αρμονία όταν υπάρχει στο νησί κατοχικός στρατός. Τα θέματα Ασφάλειας ήταν και είναι προτεραιότητα για μία βιώσιμη, μία καθαρή λύση, που δεν θα μπορεί να διαστρεβλωθεί και να μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο αργότερα.
5. Ποια η άποψη σας για την πολιτική ισότητα;
Μία κοινωνία αρμονίας προϋποθέτει δίκαιες αποφάσεις απέναντι στους πολίτες της. Αναζητούμε λύσεις να λειτουργούν σε βάθος χρόνου και κυρίως υπό δύσκολες συνθήκες διαφωνίας. Θέλει συζήτηση ακόμα.

6. Επιλέξετε τη μορφή λύσης που προτιμάτε στο εθνικό μας πρόβλημα:
α) Ενιαίο Κράτος
β) ΔΔΟ
γ) Αποκεντρωμένη ομοσπονδία
δ) Συνομοσπονδία
ε) Διχοτόμηση
στ) Δύο κράτη

Αν είναι θέμα επιλογής δικής μου Ενιαίο Κράτος, τί άλλο μπορεί να επιθυμήσει κανείς.

Γ. ΔΙΑΦΘΟΡΑ/ΔΙΑΠΛΟΚΗ/ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ
1. Ποιούς θεωρείτε ως κύριους λόγους για την επικρατούσα κατάσταση διαφθοράς στην χώρα μας;
Μπήκαμε από το 2013 σε μια δύσκολη περίοδο για την Κύπρο και ίσως στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, παρόλο που είχαν ξεκινήσει κάποια προγράμματα με θετικές προθέσεις, στην πορεία κάποιοι να εκμεταλλεύτηκαν παραθυράκια προς προσωπικό κέρδος. Έπρεπε ίσως να υπάρχουν πιο ουσιαστικές ασφαλιστικές δικλείδες και αυστηρότερο πλαίσιο νόμου, που να μην επιτρέπει παρεκκλίσεις σε κάποιους να παραβούν αρχές και κανόνες πιστεύοντας ότι δεν θα το αντιληφθεί κανείς. Η ατιμωρησία δεν μπορεί να θεωρείται ενδεχόμενο πιθανό για κανέναν, σε όλους τους τομείς κοινωνικής δράσης. Η Κύπρος έχει νόμους και όλοι είμαστε εδώ και κοιτάμε.

2. Μπορείτε να κατανέμετε ευθύνες σε άτομα-αξιωματούχους του κράτους ή θεσμούς για το σημερινό κατάντημα στη χώρα μας;
Δεν έχει νόημα ονομαστικά ή προσωπικά να αναφερθώ σε άτομα. Προτιμώ να θέσω ερωτήματα όπως, πότε ξεκινήσαμε να ανεχόμαστε τόσα; Πότε η διαφθορά μας έγινε γνώριμη και συνήθεια; Πότε θεωρήσαμε ότι είναι εντάξει κάποιοι στην Κύπρο να παραβαίνουν νόμους αλλά και αξίες; Νομίζω αυτά είναι πιο σημαντικά να απαντηθούν.

3. Καταγράψετε συνοπτικά τα μέτρα που εισηγείστε για την αντιμετώπιση της διαφθοράς/διαπλοκής;
Αυστηρό πλαίσιο νόμου, διαδικασίες διαφάνειας, λογοδοσία. Να τονίσω όμως ότι κυρίως η κοινωνία είναι αυτή που θα πρέπει να στέκεται αυστηρά απέναντι σε όσους αμαυρώνουν την εικόνα της Κύπρου στη διεθνή σκηνή. Οι Κύπριοι κοπιάζουν μέσα στις δυσκολίες για μία σύγχρονη προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό ως ελκυστικό προορισμό επενδύσεων, επιχειρηματικής δράσης και διαβίωσης, με ρόλο στα διεθνή δρώμενα. Δεν μπορεί αυτό να το καταστρέφουν κάποιοι χωρίς συνέπειες. Τέλος και τα ΜΜΕ έχουν ένα ρόλο μέσα σε όλο αυτό, να ενημερώνουν σωστά και να κρατούν υπόλογους όσους παραβαίνουν τα όρια.

4. Εάν εκλεγείτε βουλευτής, πως σχεδιάζετε να συμβάλετε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς;
Με την συμπεριφορά μου, με το παράδειγμά μου αλλά και με όσα κάνω αποδεκτά ως Βουλευτής. Νομίζω είναι μια καλή πρακτική αυτή, ο κάθε ένας από εμάς τους νέους στην πολιτική να θέσουμε όρια, να πούμε ως εδώ, να μην έχουμε ανοχή καμία σε τέτοια φαινόμενα.

5. Ποια μέτρα εισηγείστε για την καταπολέμηση της αναξιοκρατίας;
Διαφάνεια και εδώ. Χωρίς κρυφά σημεία σε διαγωνισμούς, χωρίς φωτογραφικές προκηρύξεις, διαφάνεια και νομιμότητα, δημόσια διαβούλευση και δημοσίευση κάθε επιλογής και απόφασης στο διαδίκτυο.

6. Θεωρείτε ότι η Βουλή (και βουλευτές) έχουν ευθύνες για την επικρατούσα διαφθορά;
Κάθε πολιτικό σύστημα έχει μέρος ευθύνης για τα όσα στην εποχή του συμβαίνουν. Ατομική ευθύνη ο κάθε Βουλευτής δεν έχει για πράξεις διαφθοράς άλλων, έχει όμως για όσα μπροστά τους σιώπησε. Δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά σε τέτοια θέση ως Κυβέρνηση και χώρα διεθνώς. Έχουμε παραδείγματα να προνοήσουμε.

7. Ποιες απόψεις έχετε για τα Μ.Ε..Δ των ΠΕΠ. Ποιες οι θέσεις σας για την λίστα Γιωρκάτζη;
Διαβάζουμε όλοι καθημερινά για σκάνδαλα και δάνεια για λίστες. Δεν έχω κάτι να σας πω για αυτά, τί να σχολιάσω όταν βλέπω τα προβλήματα που έχει ο κόσμος σήμερα, με τί δυσκολίες έρχονται αντιμέτωποι στις δουλειές τους, στις οικογένειές τους. Αν αναλώνουμε την ενέργεια μας σε αυτά δεν θα βοηθήσουμε τον κόσμο. Αυστηροί νόμοι για όλους, λογοδοσία, όχι άλλα παραθυράκια, παρασπονδίες και ανοχή. Διαφάνεια, υπευθυνότητα, σοβαρότητα του πολιτικού συστήματος απέναντι στον λαό.

8. Ποιες είναι οι απόψεις σας για τις πολιτογραφήσεις και τα διαβατήρια που παραχωρήθηκαν σε αλλοδαπούς/υπηκόους τρίτων χωρών;
Όλοι μιλούν για ένα τεράστιο σκάνδαλο που έχει γκριζάρει την εικόνα της Κύπρου στη διεθνή κοινότητα. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, διαφυλάσσοντας ότι δεν θα έχουμε επανάληψη τέτοιων φαινομένων, με γρήγορες διαδικασίες. Είναι οι έρευνες σε εξέλιξη, όλα πρέπει να έρθουν σε γνώση του λαού για να έχει εικόνα τί συμβαίνει στην χώρα του.

Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρακαλείσθε όπως καταθέσετε πολύ συνοπτικά τις θέσεις και τις απόψεις σας για τα πιο κάτω θέματα κοινωνικού χαρακτήρα:

1. Όραμα Παιδείας:
Σύγχρονη Παιδεία, οι μαθητές όταν τελειώνουν το σχολείο θα πρέπει να είναι ικανοί να γράφουν γλώσσα προγραμματισμού, να χρησιμοποιούν τη γλώσσα των υπολογιστών. Ταυτόχρονα να καλλιεργούνται και οι πανανθρώπινες αξίες και το συναίσθημα κοινωνικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Σύγχρονη παιδεία, ψηφιακή αλλά και ανθρωποκεντρική. Οι αξίες μας, η ενσυναίσθησή μας, είναι αυτά που θα μας διαχωρίζουν από την Τεχνητή Νοημοσύνη αύριο. Σημαντικό επίσης είναι, τα παιδιά να γνωρίζουν τα πάντα για το διαδίκτυο και για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όχι μόνο τις ευκαιρίες αλλά και τους κινδύνους. Παιδεία πλέον σημαίνει προετοιμασία των νέων για μία παγκόσμια ψηφιακή κοινωνία, βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με αξίες και αρχές.

2. Επέτειος ενωτικού δημοψηφίσματος:

Την δεδομένη στιγμή υπό τις τότε ιστορικές συνθήκες υπήρχε έντονη η ανάγκη για ελευθερία και ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Η κάθε στιγμή στην ιστορία απαιτεί και διαφορετικούς χειρισμούς. Ας προχωρήσουμε με σύνεση προς την ελευθερία και τη διασφάλιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

3. Ο ρόλος και η αποστολή της εκκλησίας στην πολιτεία:

Η Εκκλησία είναι κομμάτι της Κύπρου και η θρησκεία μέρος της ψυχής μας. Σεβασμός η μία πλευρά προς την άλλη, θεωρώ ότι διαφορετικές ανάγκες προς τον λαό καλούνται να καλύψουν Πολιτεία και Εκκλησία.

4. Μεταναστευτικό και μέτρα αντιμετώπισης:

Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση λόγω γεωγραφίας. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Frontex και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα αποτελεσματικότερα. Η τεχνολογία επίσης μας βοηθά πολλαπλά, τόσο στην ασφάλεια των ακτών και πράσινης γραμμής όσο και στην ταχύτερη διαδικασία εξέτασης των υποθέσεων. Να μην ξεχνάμε όμως δύο πράγματα, ότι πρώτον το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που η παγκόσμια κοινότητα αναζητά λύσεις, χωρίς μεγάλη επιτυχία μέχρι τώρα. Και επίσης, ότι το θέμα αυτό εργαλειοποιείται από κάποια κράτη, οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται ως όπλο σε ένα πλαίσιο υβριδικού πολέμου απέναντι και στην Κύπρο. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αντιμετώπισή του είναι πολύπλοκη και πολυσύνθετη.

5. Δημογραφικόν:

Είναι θέμα επιβίωσης για την Κύπρο. Απαιτούνται θαρραλέες σύγχρονες πολιτικές που θα δώσουν ασφάλεια σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν οικογένεια και να κάνουν παιδιά. Μαζί με έξυπνες οικονομικές ενισχύσεις χρειάζεται και αλλαγή Παιδείας, αλλαγή αντίληψης της κοινωνίας και του τρόπου ζωής. Οι πόλεις μας πρέπει να γίνουν πιο φιλικές προς τα παιδιά, με παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά. Οι γονείς να νιώθουν ελευθερία συνέχισης της καριέρας τους με παιδικούς σταθμούς σε δημόσιες υπηρεσίες και στον ιδιωτικό τομέα, με άδειες μητρότητας και πατρότητας, με προγράμματα επιμόρφωσης γονέων, με βοήθεια στο σπίτι. Σίγουρα μπορούμε να σκεφτούμε πολλά περισσότερα όμως χωρίς πολιτική απόφαση και μακροχρόνιο σχεδιασμό σε κυβερνητικό επίπεδο οι ιδέες δεν έχουν νόημα.

6. Απασχόληση αλλοδαπών:

Είναι σημαντικό να τηρήσουμε ισορροπίες μεταξύ ανθρωπιστικής προσέγγισης, παροχής βοήθειας και ένταξης στην κοινωνία μας μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων. Η εκμετάλλευση δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή των ανθρώπων αυτών. Ούτε όμως και μπορεί να γίνεται κατάχρηση της φιλοξενίας μας.

7. Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών:
Είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομικής κάλυψης. Λογικό να θέλουν να έχουν ένα επίσημο χαρτί που να διασφαλίζει πχ θέματα κοινής περιουσίας και δικαιωμάτων, δεν είμαι αντίθετη. Είμαστε μία σύγχρονη κοινωνία που δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε αποκλεισμούς. Νομίζω μία νομική συμφωνία μεταξύ δύο ανθρώπων που επιθυμούν να ζήσουν μαζί συμβάλει σε μία ομαλή λειτουργία της κοινωνίας προς το συμφέρον όλων.
Το επίπεδο δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στην Κύπρο:
Έχουμε καλό επίπεδο δημοσιογραφίας και μέσων μαζικής επικοινωνίας, το οποίο συνεχώς βελτιώνεται και εξελίσσεται μέσω του ανθρωπίνου δυναμικού και της τεχνολογίας. Υπάρχουν βέβαια πάντα περιθώρια βελτίωσης, ίσως να επιθυμούσα περισσότερη ερευνητική δημοσιογραφία στην Κύπρο.

8. Ποιες είναι οι απόψεις σας για την σύγκρουση των θεσμικών οργάνων στη χώρα μας:

Δεν είναι καλή εικόνα, ξέρετε μας παρατηρούν και από διεθνείς οργανισμούς και καταγράφονται τα πάντα. Δίνουμε επιχειρήματα σε κάποιους να τα χρησιμοποιήσουν εναντίων μας. Θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί, στην Κύπρο ξέρουμε καλύτερα από το να δίνουμε δικαιώματα.

 

Listen Live