Δευ, Απρ 29, 2024

Αθλητικό υπερθέαμα στο Medochemie Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουλίου

Αθλητικό υπερθέαμα στο Medochemie Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου  το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουλίου

Η καρδιά του αθλητισμού χτυπά για άλλη μια φορά στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ, όπου το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το Medochemie Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών.

Οι αγώνες, οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα της ΚΟΕΑΣ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου), είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Ντίνου Μιχαηλίδη και σε αυτούς αναμένεται να συμμετάσχουν κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι μας έχουν κάνει υπερήφανους, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της χώρας μας.

Το Medochemie Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών συμπίπτει φέτος με τα 120 χρόνια από την ίδρυση του Γυμναστικού Συλλόγου Ευαγόρα (ΓΣΕ), ενώ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού η κάθε επίδοση των αθλητών θα μετρά για τις δύο επερχόμενες σπουδαίες διοργανώσεις: το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Όπως δήλωσε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, οι Medochemie Παγκύπριοι Αγώνες Στίβου αποτελούν την κορύφωση του εμπλουτισμένου αγωνιστικού προγράμματος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, και αναμένεται να λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του τόπου.

Κάλεσε μάλιστα το φίλαθλο κοινό να προσέλθει το Σαββατοκύριακο στο ΓΣΠ, για να απολαύσει ένα πλούσιο και ποιοτικό αγωνιστικό πρόγραμμα, και να χειροκροτήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες, ώστε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, στη μεγαλύτερη και αρχαιότερη γιορτή του αθλητισμού.

Παράλληλα, ο κ. Μάρκαρης ευχαρίστησε τη Φαρμακοβιομηχανία Medochemie, η οποία για μία ακόμα χρονιά καθίσταται Μέγας Χορηγός και ονοματοδότης των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών, καθώς και την Cablenet, η οποία θα μεταδώσει απευθείας τους αγώνες από την πλατφόρμα της.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ κύριος Αντώνης Γιωργαλλίδης, ανέφερε ότι το σύνολο των πρωταθλητών θα δώσει το παρών του στο αγωνιστικό διήμερο 8-9 Ιουλίου 2023, ανταμείβοντας όσους θα παρευρεθούν στο στάδιο ΓΣΠ, αφού όπως είπε, η διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς και τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αποτελεί και το μεγαλύτερο κίνητρο για τη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών και την επίτευξη υψηλών επιδόσεων.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του ΓΣΕ κ. Σοφοκλής Χαραλαμπίδης, διαβεβαίωσε ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος Ευαγόρας θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να επιστρέψει ακμαίος, δυνατός, πρωτοπόρος και περήφανος, στη φυσική του έδρα την Αμμόχωστο και το στάδιο ΓΣΕ, που σήμερα στενάζει κάτω από την μπότα των ορδών του Αττίλα, καρτερώντας
υπομονετικά.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Φαρμακοβιομηχανίας Medochemie, κ. Νίκος Χρηστίδης, υπέδειξε ότι η εταιρεία διαχρονικά στηρίζει τον βασιλιά των αθλημάτων, τον στίβο, τονίζοντας ότι οι Medochemie Παγκύπριοι Αγώνες Στίβου, προσφέρουν τη δυνατότητα στους αθλητές μας να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα που τίμησαν και διακρίθηκαν διαχρονικά μεγάλοι αθλητές της πατρίδας μας, να επιδιώξουν μεγάλες επιδόσεις και να επιτύχουν σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα τους.

Οι αθλητές και οι πρωταθλητές αποτελούν ένα υγιές πρότυπο για τους νέους και την κοινωνία μας σημείωσε ο κ. Χρηστίδης, καλώντας με τη σειρά του τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία ΚΟΕΑΣ - Medochemie εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Φαρμακοβιομηχανίας, η οποία στηρίζει έμπρακτα διοργανώσεις που προάγουν το πνεύμα και τις αξίες του αθλητισμού.

Παρόντες στη Συνέντευξη Τύπου ήταν κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριές μας, μεταξύ των οποίων και οι ολυμπιονίκες μας Μίλαν Τράικοβιτς και Απόστολος Παρέλλης.

Listen Live