Δευ, Μάι 6, 2024

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ Η ΜΕ ΤΙΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ Η ΜΕ ΤΙΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ

Τα κομματα και τα κινηματα που επιθυμουν να έχουν παρόν και μέλλον αναπτυσσουν διαλογο εντος τους. Μεταβαινουν οι κεντρικοι τους ηγετες στην Περιφέρεια και στα επαρχιακα κέντρα για να ακούσουν να συνομιλησουν.Δεν περιοδευουν για να συγκεντωσουν απλά ψηφους προς ενισχυση της ισχυος του κομματος και της κομματικης τους υποομαδας. Η επιβίωση κομματων και κινηματων στην Κύπρο μπορεί να προκυψει από ποικιλους δρόμους.Υγιεις η νοσηρους.Ειναι ζητημα επιλογων και οραματος.

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
Αν αφηνουν τα αυτονοητα του δημοκρατικου διαλόγου με τους πολίτες και προχωρούν σε ακροτητες και ακροβατικες κινήσεις που ταραζουν θα ζημιωσουν.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αν επιστρατευουν συνεργατες και συνοδοιπορους γνωστούς διακονους της αναξιοκρατιας και του ακραιου ρουσφετιου τόσο γνωστούς και γνωστές για τις εξωθεσμικες τους ενέργειες σε σημείο που πολλοί πολίτες που επιρεαζουν τα εκλογικα ρεύματα να εκφράζουνται δημόσιως πως ουδεις των υποψηφιων ευροβουλης και αυτοδιοικησης είναι μεσσιας και επιμενουν πως δεν αξιοποιουν όσο επιβαλλεται κανόνες ανθρωπογνωσιας στην επιλογή στελεχων και παλιν θα ζημιωσουν.

ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Αν περα από αυτονοητα στερεότυπα εκφραστικα μέσα δεν κομίζουν οραματικο λόγο και πρακτικες προτασεις υπερβασης των παλαιων γερασμενων κοινωνικοοικονομικων πρακτικων και παλιν θα παρακμαζουν

ΜΟΝΟ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Αν πισω και απ' τους υποψήφιους είναι φανερες οι τακτικες επιβίωσης των κομματων μικρων και μεγαλων και παλιν θα εξελθουν των εκλογων στασιμα

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
Εισερχομαστε σε νεαν περιοδον αυτοδιοικησεως στη βάση ενός νόμου με τα θετικά και αρνητικά του.Κορυφαιο των αρνητικων του η εντος χρονοδιαγραμματος καταργηση των Σχολικων Εφορειων. Σε αυτή την περίοδο τα κομματα εισερχονται ενώ τα ίδια προχωρούμε σε ΘΟΛΟ τοπίο,σε μεταβατικη για τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ τους χρονικην συγκυριαν και με ελλειψην ηγεσιας με στιβαρον κοινωνικό οραμαν.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ

Με ηγεσιες που συνομιλουν περισσοτερο με εξωγενεις παράγοντες περισσοτερο.Ελιτ κοινωνικές και οικονομικες,πρεσβειες και ξένα κέντρα εξουσιας και τους γνωστούς τακτικους παράγοντες οπαδους τους και πυρηνες τους κοινωνικός οι οποίοι ως επί τω πλειστον δεν έχουν συνεχή διαλογον με τον λαον.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ενα νέο αποφασιστικό ξεκίνημα της κοινωνικής ηγεσίας με όραμα αλληλεγγύης και στήριξης του λαού, διάνοιξης νέων δρόμων εργασίας σε τομείς όπως η γεωργία, η υποστηρικτική λειτουργική τεχνολογία, η εύνοια της οικιακής οικονομίας και η κοινωνική στήριξη των χειμαζωμένων παιδιών και εφήβων.

Οι πρακτικές στήριξης του λαού ποικιλοτρόπως θα προκύψουν και από αρμόδιους κάθε τομέα θεσμικώς αλλά και από τους ανιδιοτελείς πολίτες που έχουν το χάρισμα της ελπιδοφόρου και δημιουργικής αντιστάθμισης των δεινών της κοινωνίας

Δεν μας απομένει άλλη οδός από την υλοποίηση με πρακτικές πρωτοβουλίες και άμεσα έργα ενός οράματος αλληλεγγύης επιβίωσης και αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και πολιτιστικής και πνευματικής καλλιέργειας των νέων, των παιδιών και των ενηλίκων πολιτών μας μέσα από μια σύγχρονη βίωση της παράδοσης μας και της μύησης στις πανανθρώπινες αξίες του κλασικού και οικουμενικού πολιτισμού μέσα από τις παλαιές πηγές που τόσο μας στήριξαν σε παλαιότερα χρόνια.

Listen Live