Κυρ, Μάι 19, 2024

Οράματα ζητά η κοινωνία των πολιτών, όχι παζαρέματα

Οράματα ζητά η κοινωνία των πολιτών, όχι παζαρέματα

Του Στέλιου Στυλιανού

Οι κομματικές διεργασίες για καταρτισμό των ψηφοδελτίων για τις εκλογές του 2024, τουλάχιστον για τις θέσεις δημάρχων και αντιδημάρχων οδεύουν σιγά- σιγά προς το τέλος τους.

Πέραν των πρωτόγνωρων συνθηκών με τα πολλαπλά ψηφοδέλτια , ένα άλλο φαινόμενο που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των κομμάτων και των υποψηφίων είναι οι καθημερινές αναφορές σε διαφθορά και διαπλοκή από όλα σχεδόν τα δώματα της κοινωνίας μας.

Στα χέρια των κομμάτων και των υποψηφίων είναι πλέον, να βρούνε τρόπους για ανάσχεση του κλίματος και να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες.

Έχω την άποψη ότι οι ηγεσίες των κομμάτων θα πρέπει να θέσουν από νωρίς κώδικα δεοντολογίας και διαφάνειας στους υποψηφίους που θα βάλουν στα ψηφοδέλτια τους. Ένας κώδικας που θα στέλνει τα μηνύματα ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ως πρώτη έγνοια τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας μας.

Οι πολίτες σήμερα χαλαρώνοντάς τις κομματικές τους εξαρτήσεις κρίνουν καθημερινά την κάθε μας κίνηση. Η προεκλογική περίοδος δεν είναι πλέον αρκετή για κανένα πολιτικό και ούτε είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής των πολιτών.
Τα δημόσια πρόσωπα πλέον κρίνονται και από τις λεπτομέρειες στη συμπεριφορά τους και όχι κατά ανάγκη στις προεκλογικές ομιλίες ή/και συζητήσεις.

Η κοινωνία των πολιτών ζητά πλέον καθαρές θέσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. Τα τραπεζώματα, οι μικροεξυπηρετήσεις και οι αόριστες υποσχέσεις δεν μετρούν πλέον.

Η κοινωνία των πολιτών απαιτεί από τις ηγεσίες στα προσόντα των υποψηφίων να προσθέσουν άτομα με καθαρές θέσεις και πάνω από όλα καθαρά χέρια.

Άτομα που δεν μασούν τα λόγια τους αναλόγως ακροατηρίου, ή για χάριν μερικών ψήφων, άτομα με όραμα, θέσεις, διαχρονική παρουσία και όχι γυρολόγους των κομμάτων και ευκαιριακούς και αυτόκλητους σωτήρες.

Listen Live