Πεμ, Απρ 25, 2024

ΚΗΡΥΞΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΚΗΡΥΞΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

( Κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος ! )

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η δεύτερη μεγαλύτερη εισβολή μετά την τουρκική εισβολή του 1974 είναι η εισβολή δεκάδων χιλιάδων παράνομων (παράτυπων όπως τους ονομάζουν) μεταναστών , οι οποίοι κατακλύζουν κυριολεκτικά τις ελεύθερες περιοχές της μικρής – μισής μας Πατρίδας εδώ και δεκαετίες.

Ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια , η διοχέτευση παράνομων μεταναστών συντελείται μέσα στα πλαίσια ενός υβριδικού πολέμου ο οποίος εκπορεύεται από την τουρκία με συνεταίρο το κατοχικό καθεστώς και με στόχο την αλλοίωση της δημογραφικής ισορροπίας, την διατάραξη του κοινωνικού ιστού, την αλλαγή της πολιτιστικής και πολιτισμικής φυσιογνωμίας του λαού μας, την πρόκληση κοινωνικής αναταραχής και τη δημιουργία συνθηκών ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον.

Μέσα σ’ αυτό το τρομακτικό σκηνικό που απασχολεί συνεχώς την Κυπριακή Δημοκρατία και προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερο τρόμο και απόγνωση στην κοινή γνώμη (ανεξάρτητα από ιδεολογικοπολιτικές πεποιθήσεις και κομματικές εξαρτήσεις), κρίνουμε τουλάχιστον ως απαράδεκτη την παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κ. Δέσπως Μιχαηλίδου, εναντίον της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών να επαναπατρίσει οικογένεια παράτυπων μεταναστών η οποία εισήλθε και διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η αίτηση για παροχή του δικαιώματος διεθνούς προστασίας απορρίφθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Ασύλου όπως επίσης απορρίφθηκε και η προσφυγή της οικογένειας ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφυγών (μετέπειτα Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας).
Απορρίφθηκε επίσης και η προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καταφανώς η παρέμβαση της κ. Δέσπως Μιχαηλίδου συνιστά προσπάθεια παραβίασης των Κανόνων Δικαίου της χώρας μας και αποτελεί περιφρόνηση Σωμάτων της Δικαστικής Εξουσίας.
Μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως κλασσικό παράδειγμα αυθαιρεσίας ενός Ανωτάτου Κρατικού Αξιωματούχου ο οποίος διορίστηκε για να εφαρμόζει και να διαφυλάττει το Σύνταγμα και τους Νόμους της Κυπριακής Πολιτείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά – από όσο θυμάμαι – που η κ. Δέσπω Μιχαηλίδου, επικαλούμενη δήθεν τις αρμοδιότητές της, αυθαιρετεί και εμφανίζει τον εαυτό της ως βασιλικότερη του βασιλέως.

Στην ανακοίνωσή της, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού επικαλείται τους «συναισθηματικούς και εκπαιδευτικούς δεσμούς» που απόκτησε το παιδί των παράνομων αλλοδαπών στην Κύπρο κατά την 15ετία της εδώ παραμονής τους.

Σέβομαι, εκτιμώ και συγκινούμαι για τα δικαιώματα αυτού του παιδιού, το ίδιο όσο και η κ. Μιχαηλίδου.
Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω ότι τους ίδιους λόγους και τα ίδια επιχειρήματα μπορούν να επικαλεστούν και οι γονείς άλλων εκατοντάδων ή και χιλιάδων παιδιών τα οποία διοχέτευσε η τουρκία στην Κύπρο κατά παράβαση αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Παρόμοια επίσης επιχειρήματα προτάσσει και το κατοχικό καθεστώς για να νομιμοποιήσει τον εποικισμό της κατεχόμενης Κύπρου.
Θα δώσουμε και σ’ αυτούς το άλλοθι αγαπητή κ. Μιχαηλίδου;

Το περιστατικό με την κ. Δέσπω Μιχαηλίδου επαναφέρει κραυγαλέα και αναδεικνύει πολύ παραστατικά τα μεγάλα κενά αλλά και την έλλειψη συμπόρευσης των Κρατικών Αξιωματούχων στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος του μεταναστευτικού και δημογραφικού το οποίο απειλεί να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα αυτή την ίδια την Κοινωνία και την Πατρίδα μας.
Σκιαγραφεί επίσης την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και την έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους αρμοδίων Αρχών, Φορέων και Υπηρεσιών και την απροθυμία τους να συνεργαστούν με τον κυρίως αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου του για την αντιμετώπιση της Λερναίας Ύδρας του μεταναστευτικού.

Αντί συνύπαρξης, συνεργασίας και υποστήριξης, καταφεύγουν στην ευθυνοφοβία, τον λαϊκισμό και την αδράνεια, σφυρίζοντας αδιάφορα και νίπτοντας τας χείρας τους ως Πόντιοι Πιλάτοι.

Και επειδή όλα τα πυρά των λαϊκιστών συγκεντρώνονται μονίμως εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω ότι για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, έχουν ευθύνη και τα Υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άμυνας, Παιδείας και Πολιτισμού , Οικονομικών καθώς και Υπηρεσίες και Γραφεία της Ε.Ε. στην Κύπρο, οι Ευρωβουλευτές μας κλπ, κλπ.

Έχουμε, κατ’ επανάληψη, εδώ και δεκαετίες, διατυπώσει την άποψη ότι για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του δημογραφικού προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία όφειλε προ πολλού να συστήσει Υφυπουργείο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής για να αποφεύγονται όλα αυτά τα φαινόμενα της ελαφρύτητας, του λαϊκισμού και της ανευθυνοϋπευθυνότητας μεγάλης μερίδας των αρμοδίων.

Η παρούσα Κυβέρνηση, έστω και για το εναπομείναν διάστημα των 6 μηνών, οφείλει πάραυτα να κηρύξει το μεταναστευτικό και δημογραφικό ως θέμα υψίστης προτεραιότητας και Εθνικής επιβίωσης και να προβεί στη χάραξη στρατηγικής με την συνεργασία όλων των συναρμοδίων Υπουργείων και εμπλεκομένων Υπηρεσιών.

Έστω και την δωδεκάτην για να περισώσουμε ό,τι μπορεί να περισωθεί μέσα στα συντρίμμια μιας αδιέξοδης και τρύπιας πολιτικής η οποία ταλανίζει την Χώρα μας εδώ και δεκαετίες .

Στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού θα ήθελα να επισημάνω εμφαντικά ότι δικαιώματα έχουν και τα δικά μας παιδιά – δηλαδή των ντόπιων ιθαγενών- τα οποία θα βιώσουν ημέρες και χρόνια πολιτικής αστάθειας, κοινωνικής αναταραχής και πολιτισμικής αποσύνθεσης.

Στους δε Πολιτειακούς Αξιωματούχους θα αφιερώσω το αξίωμα ή την αρχή του Κικέρωνα « Salus popouli suprema lex esto »– Η σωτηρία του λαού (της Πατρίδας ) ας είναι ο Υπέρτατος Νόμος !

*Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου

Listen Live