Σαβ, Μάι 18, 2024

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου- Ελλάδας:Το εγχείρημα που λατρέψαμε!

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου- Ελλάδας:Το εγχείρημα που λατρέψαμε!

Με την συστηματική δουλειά  που έγινε από πλευράς του Υφυπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τόσο της προηγούμενης Υφυπουργού όσο και του διαδόχου της, της Νατάσας Πηλείδου και του Βασίλη Δημητριάδη, του Υφυπουργείου Τουρισμού και της σημαντικής συμβολής και βοήθειας από πλευράς Κυβέρνησης, έγινε κατορθωτή η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση ονομάστηκε , το πλοίο της γραμμής λένε άλλοι, μα βασικά απρόσκοπτα πλέον και με δρομολόγια ακριβείας το νησί μας κατάφερε να ενωθεί με την Ελλάδα.

Η SCANDRO HOLDINGS πήρε την προσφορά και το εγχείρημα ξεκίνησε, αλλά όχι μόνο ξεκίνησε για την πρώτη του σεζόν, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία των ασκήσεων επί χάρτου που έκαναν οι ειδικοί. Ενώ απομένουν 5 δρομολόγια ακόμα για το τέλος της φετινής περιόδου , θεωρήσαμε σκόπιμο να δώσουμε προς όλους κάποια στοιχειά που να αποδεικνύουν την στήριξη που έτυχε το εγχείρημα αυτό.

Μέχρι στιγμής ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής πέραν των 6000 επιβατών , ξεπερνώντας κατά πολύ τη μελέτη που έλεγε 3000 επιβάτες για ολόκληρη τη φετινή περίοδο, ενώ πέραν των 2000 οχημάτων (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες ) φορτώθηκαν στα γκαράζ του βαποριού.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για τα εναπομείναντα δρομολόγια αναμένετε να ταξιδέψουν 3000 επιβάτες και πέραν των 1000 οχημάτων κάτι που θα κλείσει την φετινή περίοδο με ένα μικρό άθλο.

Με την επανεκκίνηση της σύνδεσης μετά από 21 ολόκληρα χρόνια,  έχει αποδειχτεί ότι το εγχείρημα πέτυχε , αγαπήθηκε από το επιβατικό κοινό, ενώ έδωσε λύσεις και διεξόδους σε πολλούς από εμάς. Ανεξαρτήτως αν παρατηρήθηκαν και παρατηρούνται κάποια μικροπροβλήματα με τις διαδικασίες επιβίβασης και αποβίβασης, που ναι χρήζουν βελτιώσεις και είναι κάτι που ο Υφυπουργός Ναυτιλίας εξετάζει και πολύ σύντομα θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις από τη πλευρά του, το πλοίο δεν παρουσιάζει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα και όποιο τυχόν μικροπρόβλημα βγει στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια του πλου από και προς τη Λεμεσό , αυτό επιλύετε άμεσα μιας και ο εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας βρίσκετε συνεχώς στο καράβι δίδοντας λύσεις , σεβόμενος τους επιβάτες του.

 

 

Listen Live