Παρ, Απρ 19, 2024

Η ώρα της παιδείας και είμαστε ακόμη στην αρχή..

Η ώρα της παιδείας και είμαστε ακόμη στην αρχή..

Για την αποκρυστάλλωση της γραμμής πλεύσης της Κύπριακής Εκπαίδευσης μεταποικιακά οι πρόγονοι μας έδωσαν αγώνες και αντιστάθηκαν στους σχεδιασμούς των τεχνοκρατών τοποτηρητών της Αποικιοκρατίας και του Υπουργείου Αποικιών.

Η δωρεάν παιδεία ως κατάκτηση προσεγγισε τους ανεξαρτησιακούς της στόχους μετά την εισβολή.Παρά τους όποιους τριγμούς υπήρχε μέχρι το 2005 μια συναινεση στο περιεχόμενο της Εκπαίδευσης και στα βασικά εφόδια που θα αγωνιζόταν το Δημόσιο Σχολείο να δωρίσει ως βασική σκευή στον μαθητή.

Κάπου εκεί και λίγο προτυτερα μας πήραν στο κατόπιν οι βαρετοί μεταρρυθμιστες και το βασίλειο των μεθοδιστών της αγγλοσαξωνικής σχολήςκαι της παλαιοσοσιαλιστικης μονομερειας.Παραδίπλα και μια ομαδοποίηση οικονομιστικής και βιομηχανιστικής αντίληψης διοικησης της Εκπαίδευσης.

Αυτά παντρεύτηκαν με την επέλαση της κρίσης και εισήλθαν πολυάριθμοι στην εκπαίδευση να κάμουν το κουμάντο τους. Ερήμην των οραμάτων ενός λαού των αγώνων του για μόρφωση των παιδιών του.

Καταλήξαμε να μας ορίζουν δρόμο οι τραπεζικοι της αλλοδαπής και όχι το θέλημα και οι παραδόσεις του λαού μας.

Είναι γι αυτό που είμαστε ακόμη στην αρχή όποια και αν είναι η έκβαση των κομματικων καυγαδων περι την παιδεία που συνήθως μενουν στην επιφάνεια και στην Λευκωσίατικη μονομερεια και σε ξένες ιδεοληψιες ξεπερασμενες από δεκαετιων...

Είναι ανάγκη να βρούμε ξανά τη δική μας περπατησια πέρα από τις μηχανές προπαγάνδας των δανειστών και των συνοδοιπόρων τους....

Listen Live