Σαβ, Σεπ 21, 2024

Η ΕΝ ΛΕΜΕΣΩ ΕΘΝΙΚΗ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ

Η ΕΝ ΛΕΜΕΣΩ ΕΘΝΙΚΗ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ

ΓΡΑΦΗ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΜΕΝΟΥΣ ΤΖΙΑΙ ΑΠΠΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΕΣ

Έναν πρωίν χάραμάν εσυνάχτειν η μικτή των ρακοσυλλεκτών στον παλιον καφενέν του Στέφανού. Επλύναν καλά τα σιέρκα τους τζιαι εκάτσαν κύριοι στους χούμους τζιαι τις κρασιές. Ήτούν πρωίν κόμα νύχτα έξι παρά. Μόλις άννοιξεν ο καφενές μαειρκόν μα είχαν άνεσην. Ήτουν καλοι πελάτες τζιαι οι τρεις είχαν τζιαι λοαρκασμόν με την εφτομάδαν. Ο αρχηγός με τον μήναν γιατι εκουάλαν τζιαι πράματά του μάειρά τζιαι τες νύχτες έγλεπέν τον ώσπου να κλείσει να μπει μες το αυτοκίνητόν. Ήτουν καλοπκιέρωτες το πρόσαυκόν του μαχαζιού ελάλεν ο καλός ο καφετζής.

Επκιάαν την κουβένταν για τους καλούς αδρώπους τζιαι τες γρουσαφένες γεναίτζιες τζιαι ύστερά επκιαν τους έναν παράπονόν. Ήταν τζιαι η νύχτα που ξημέρωνέν κρυά. Μα να φοητσιάζει σαν ρέσσει που την μοτόραν δεκαοκτώ χρονών κοπελλούιν. Ο γηραιότερός των ρακοσυλλεκτων ελάλεν τζιαι εξαναλάλεν. Μα εν είσιεν άλλην δουλειάν. Γεναίκα με μαχαζίν να με καταγγείλει πως εθώρούν μες τον κάδον.

Ο μορφωμένος της παρέας παλαιός μάνατζιε συνειδητός φευκός που το σύστημάν. Εν πον ηξέρούν. Ο συναδερφός στην Καλλιδρομίου άμαν είδεν μες την κάσιαν των χαρκιών την υπογραφήν Αλεξαντρος Παπαδιαμάντης. Άρπαξεν την τζιαι εστάθειν πόξω που την Εθνικήν Βιβλιοθήκην των Αθηνών ώσπου να ξημερώσει να τα παραδώσει του Διευθυντή να πνάσει. Τζιαι άμαν του είπαν για αμοιβήν έκαμέν τζιει. Εγω απο τον παππου μου τον κυρ Αλέξαντρο να μη με αξιώσει ο Θεός. Μου έσωσε τη ζωή τρεις νύχτες η θύμηση του.

Ρε μα είχαμεν έτσι συνάδερφόν τζιαι εν τόξερά. Εις ύγειαν του τζι αν το δω να του μετανοιάσω δέκα βολές.
Εις υγείαν τζιαι ο Θεός συγχωρήσει τους. Εμάθαν να λοιδωρούν που μιτσιοι τους ρακοσυλλέκτες.
Ο αρχηγός ψιθύρησε χαμηλόφωνά. Εσιει είκοσι γρόνους. Άμαν τζιαι απολύσαν με. Είπα παρά κλέφτης. Ρακοσυλλέκτης τζιαι συλλέτης "ποσκουπίδων".

Ο καλοκαρτος ο μάειράς εβαλέ τις σούπες στο τραπέζι. Κοίταξε προς τα έξω και τραγούδησε Καλημέρα κοπέλλια. Εξημέρωσεν τζιαι τούτη νύχτα σας. Τζιαι μεν λυπάστε.

Η δουλειά εν προσευχή τζιαι κάθε δουλειά τα πομούσουρά της.

Εμέναν εψες ένας εφκαλεν τους  χούμους σκάρτούς.

Ο λιομίλητός της Μικτης εν άντεξεν . Καλά σας είπουν. Αξυναστραφοί τζιαιροί....

Άτε εις υγείαν

Listen Live