Πεμ, Σεπ 29, 2022

Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο τη Γιορτή του Κρασιού

Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο τη Γιορτή του Κρασιού

Εντυπωσίασε η τελετή έναρξης της 61 ης Γιορτής του Κρασιού

Πέραν των 10 χιλιάδων επισκέφθηκαν από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο λειτουργίας της, την 61 η Γιορτή του Κρασιού, αποδεικνύοντας ότι παραμένει η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου.

Η τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ήταν ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί. Φαντασμαγορική, πλημμυρισμένη από χρώματα και μουσικές, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στο 15 ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Χορών. Η απόφαση, η τελετή έναρξης να μεταφερθεί από πέρσι στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» κέρδισε την αποδοχή του κοινού, που χειροκρότησε θερμά τους πρωταγωνιστές.

Αθρόα ήταν η προσέλευση του κοινού και στη μεγάλη συναυλία του αγαπημένου Ελλαδίτη καλλιτέχνη Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού καθώς και προσωπικές του επιτυχίες υπό τον τίτλο «Αγάπης Λόγια».

Για τι επόμενες μέρες, στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού σας περιμένει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με δημοφιλείς παραστάσεις, συγκροτήματα και ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα, στο κηποθέατρο και μπροστά από το βρακά, εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας, διαλέξεις για την οινοπαραγωγή και λειτουργία παιδότοπου με ψυχαγωγικές και
επιμορφωτικές εκδηλώσεις.

Από το πρόγραμμα, ξεχωρίζουν επίσης οι συναυλίες με τους σπουδαίους Ελλαδίτες καλλιτέχνες Παντελή Θαλασσινό την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και Γλυκερία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Στην τελετή λήξης στις 25 του μήνα θα είναι παρόντες η μεγάλη ρεμπέτισσα Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani.  Παράλληλα, συνεχίζονται και φέτος οι περιφερειακές γιορτές του κρασιού στα χωριά της επαρχίας μας. Η πρώτη στάση έγινε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη Βάσα Κοιλανίου, όπου ο Χορευτικός Όμιλος Διόνυσος με την Ομάδα Κύπριων Κανταδόρων παρουσίασαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε χιλιάδες κόσμου. Η επόμενη στάση θα είναι την ερχόμενη Κυριακή απόγευμα στον Άγιο Μάμα.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια για είσοδο στη γιορτή ορίστηκαν φέτος ως εξής:

Ενήλικες άνω των 18 ετών: €5.00, παιδικό/ εφηβικό από 6 - 18 ετών: €3.00.

Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά από τα οινοποιεία ΕΤΚΟ,
ΚΕΟ2, ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, και ασφαλώς δωρεάν χύμα κρασί, προσφορά του Δήμου Λεμεσού.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στους πολύτεκνους ότι θα παρέχεται δωρεάν είσοδος για μία ημέρα της δικής τους επιλογής.

Developed by DiGeo LTD. ©2022 Nea Polis. All Rights Reserved