Παρ, Μαρ 29, 2024

Πήρε τη θέση του στο Δημόσιο Κήπο, ο παραδοσιακός Βρακάς για την έναρξη της 61ης γιορτής του κρασιού

Πήρε τη θέση του στο Δημόσιο Κήπο, ο παραδοσιακός Βρακάς για την έναρξη της 61ης γιορτής του κρασιού

Η γιορτή του κρασιού μπαίνει σε μια νέα εποχή μετά την πανδημία, με νέες καινοτομίες που θα μας εκπλήξουν. Επιστρέφει δριμύτερη στην πολιτιστική ζωή της Λεμεσού. Εκδράμει και γιορτάζει σε κρασοχώρια, κουμανδαροχώρια και σε συνοικίες της πόλης.Συναυλίες με Κώστα Μακεδόνα, Παντελή Θαλασσινό, Γλυκερία και Μαριώ.

Ο παραδοσιακός Βρακάς, πήρε το πρωί την θριαμβευτική του θέση στον Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, στέλνοντας το μήνυμα πως η φετινή Γιορτή του Κρασιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 17 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, θα μας μείνει αξέχαστη.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ.Νίκος Νικολαϊδης με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, «την φετινή γιορτή θα την θυμούνται όλοι αφού θα είναι εντυπωσιακή, ανανεωμένη και βελτιωμένη» και κάλεσε όλον τον κόσμο να την επισκεφθεί, να χαρεί, να διασκεδάσει.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και συμπίπτει με το τέλος του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Η γιορτή του κρασιού επιστρέφει με τέσσερις μεγάλες συναυλίες:
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου - Κώστας Μακεδόνας
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου - Παντελής Θαλασσινός
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου - Γλυκερία
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου - Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani.

Επίσης, φέτος για 2η χρονιά επεκτείνεται και εκτός του Δημόσιου Κήπου, με εκδηλώσεις σε συνοικίες της πόλης και χωριά της Επαρχίας Λεμεσού:

Βάσα Κοιλανίου – 18/9
Άγιος Μάμας – 25/9

Οι εκδηλώσεις στις συνοικίες θα γίνουν στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στις περιοχές Ζακακίου και στο Πάρκο Αναγέννησης , αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν στην διοργάνωση της γιορτής του κρασιού, το δημοτικό συμβούλιο, την πολιτιστική επιτροπή του Δήμου, το πολιτιστικό του Δήμου Λεμεσού. «Έγινε πάρα πολύ δουλειά από πάρα πολύ κόσμο για να προσφέρουμε κάτι το εντυπωσιακό. Η γιορτή του κρασιού είναι η μεγαλύτερη, σημαντικότερη πιο σπουδαία λαϊκή γιορτή του τόπου. Θεωρούμε ότι μπορεί να είναι γιορτή της Λεμεσού, αλλά είναι γιορτή της Κύπρου ολόκληρης και θέλουμε με αυτό τον τρόπο και να προβάλουμε τα κρασοχωριά μας την παραγωγή του οίνου στον τόπο μας που κάνει τεράστιες προόδους τελευταία αλλά και να προβάλουμε τη χώρα μας τουριστικά. Είστε λοιπόν όλοι ευπρόσδεκτοι.»

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τοποθέτηση του Βρακά έγινε με τη συνοδεία τραγουδιών του κρασιού από την ομάδα «Κυπρίων Κανταδόρων».

 

Listen Live