Πεμ, Σεπ 29, 2022

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η κλειστή αίθουσα του Λανιτείου (φώτο)

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η κλειστή αίθουσα του Λανιτείου (φώτο)

Σκοπιμότητες ή άλλα συμφέροντα πίσω από την σημερινή αντίδραση προπονητών πετόσφαιρας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ για την κλειστή αίθουσα του Λανιτείου Γυμνασίου;

Η ΑΕΛ ζητά να της παραχωρηθεί η αίθουσα – Ο επίσημος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ τονίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τα δημοσιεύματα.

viber image 2022 09 15 17 03 41 925

Μια αίθουσα που λειτουργούσε για 20 και πλέον χρόνια χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα ασφάλειας σήμερα μετά την αναβάθμιση της κάποιοι την κρίνουν ως ακατάλληλη και πυροδοτούν θύελλα αντιδράσεων μεταξύ ομάδων πετοσφαίρισης της Λεμεσού και της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού.

Οι αλλαγές στο πιο ιστορικό σχολείο της Λεμεσού, το Λανίτειο, σίγουρα είναι η σφραγίδα για τα όσα κάνει η Σχολική Εφορεία Λεμεσού. Το Λανίτειο έχει αλλάξει εντελώς όψη και το σημαντικότερο αξιοποιήθηκαν χώροι με σκοπό να βοηθήσουν τον αθλητισμό στη πόλη μας και να δώσουν μια ποιοτική αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στις σχολικές μας μονάδες. Η οποιαδήποτε κριτική θεωρείται άδικη και κοινά υποψίες. Αυτό φυσικά δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά μας το επιβεβαιώνει και η πετοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ, της οποίας κάποια τμήματα της προπονούνταν στο συγκεκριμένο γήπεδο πέραν των 20 χρόνων χωρίς καμία αναβάθμιση και με βάση ανακοίνωση της τονίζει πως ποτέ δεν υπήρξαν θέματα ασφάλειας. Μάλιστα η ΑΕΛ κάνει και ένα βήμα πιο πέρα και ζητά από τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας κ.Ντίνο Έλληνα να της παραχωρήσει την νέα αναβαθμισμένη αίθουσα.

Ακολουθώντας εν μέρη το παράδειγμα της ΑΕΛ σε ανακοίνωση προχώρησε και το Σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού ενημερώνοντας πως για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει με την χρήση αιθουσών που παραχωρεί η Σχολική Εφορεία Λεμεσού στο Σωματείο τους, έχουν άμεση επικοινωνία με τον κ.Ντίνο Έλληνα για την επίλυση του, τονίζοντας μάλιστα πως οποιαδήποτε ανακοίνωση που έχει δει το φως της δημοσιότητας δεν εκπροσωπεί τον επίσημο Απόλλωνα.

Μετά από όλο αυτό το σάλο που προκλήθηκε, αναμενώμενη ήταν και η ανακοίνωση από πλευράς Σχολικής Εφορείας Λεμεσού.

viber image 2022 09 15 20 01 24 590

Η ανακοίνωση:
«Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε τη μεγάλη έκταση που δόθηκε σε σχέση με μία εκ των αιθουσών αθλοπαιδιών που παραχωρήθηκε για χρήση στο Σωματείο του Απόλλωνα.

Η συνεργασία μας με το σωματείο Απόλλων είναι διαχρονική, αρμονική και πολύπλευρη, όπως και με άλλα σωματεία της πόλης. Θεωρούμε ότι η έκταση που δόθηκε στο ζήτημα ήταν κακόβουλη και θέλουμε να πιστεύουμε πως ουδεμία υποκίνηση έγινε από το σωματείο του Απόλλωνα ή συνδεδεμένα με αυτό πρόσωπα.

Οι αίθουσες των σχολείων της πόλης παραχωρούνται έναντι συμβολικού ενοικίου όταν πρόκειται για σωματεία με κοινωφελή δραστηριότητα και προσφορά, όπως αυτό του Απόλλωνα Λεμεσού.

Η συγκεκριμένη αίθουσα είναι πλήρως ανακαινισμένη με όλους τους βοηθητικούς χώρους που χρειάζεται ένα αθλητικό κέντρο για παιδιά και παραχωρήθηκε μετά από συνεννόηση με τα αρμόδια άτομα του σωματείου του Απόλλωνα.

Η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών είναι προτεραιότητα μας και προς τούτο αναβαθμίζουμε συνεχώς τις σχολικές μονάδες της πόλης. Εάν προκύπτει ανησυχία για οποιαδήποτε αίθουσα είμαστε στη διάθεση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των οργανωμένων συνόλων που τις χρησιμοποιούν το απόγευμα για να συζητήσουμε λύσεις ή να εξετάσουμε εναλλακτικές επιλογές.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις, οι ανακρίβειες και η στοχοποίηση της Εφορείας ή των μελών της δεν ωφελούν και δεν αρμόζουν σε μια συνεργασία που ωφελεί τα σωματεία μας και τους αθλητές τους αδιάλειπτα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια».

 viber image 2022 09 15 20 01 03 165

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2022 Nea Polis. All Rights Reserved