Τρι, Απρ 30, 2024

Η Λεμεσός ως tech-hub ανοίγει δρόμο για συνεργασία Κύπρου-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η Λεμεσός ως tech-hub ανοίγει δρόμο για συνεργασία Κύπρου-Ηνωμένων Αραβικών  Εμιράτων

Καταρτίστηκε πλάνο για υπογραφή συμφωνιών σε βάθος τριών μηνών

Η διεθνής τάση ψηφιοποίησης και ο αντίκτυπος σε επιχειρήσεις, κοινωνία και κράτη είναι ζητήματα που απασχολούν έντονα τις Κυβερνητικές Υπηρεσίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που επιδεικνύουν ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Λεμεσό, η οποία αποτελεί σήμερα κέντρο τεχνολογικής εξέλιξης.

Το ενδεχόμενο συνεργασίας Κύπρου-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με σημείο εκκίνησης την πόλη της Λεμεσού, συζήτησαν σε συνάντηση το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουνίου στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο Επικεφαλής των Κυβερνητικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κ. Mohamed Bin Taliah και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και συμφωνήθηκε πλάνο δράσης με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης και υπογραφής συμφωνιών τριών μηνών.

«Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πολλά να μάθουμε από τα ΗΑΕ και ασφαλώς έχουμε κι εμείς να πούμε αρκετά ώστε να επωφεληθούμε και οι δύο πλευρές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολαΐδης.

Ο κ. Mohamed Bin Taliah εξέφρασε ικανοποίηση για τα όσα συζητήθηκαν, ενώ αναφέρθηκε στη Λεμεσό ως έναν προορισμό ψηφιακών υπηρεσιών που αποτελεί έδρα για πολλές εταιρείες πληροφορικής. «Προσβλέπουμε σε μελλοντική συνεργασία» είπε.

«Η Λεμεσός αποτελεί ένα tech-hub, δηλαδή ένα κέντρο τεχνολογικής εξέλιξης και ανέλιξης» είπε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Καινοτομίας κ. Κυριάκος Κόκκινος, τονίζοντας τη σημασία τέτοιων ενεργειών.

Listen Live