Παρ, Μαρ 29, 2024

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ

Στην Ουκρανία, οι ανθρωπιστές συνάδελφοί μας συνεχίζουν να επεκτείνουν την ανταπόκριση για να προσεγγίσουν άτομα που επλήγησαν από τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται κοντά στην πρώτη γραμμή και σε περιοχές που έχουν πρόσφατα μεταθέσει τον έλεγχο πίσω στις ουκρανικές αρχές.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εμείς και οι συνεργάτες μας παραδώσαμε περίπου 1.400 κιτ καταφυγίων και 35.000 κιτ τροφίμων που έχουν διανεμηθεί από τις αρχές σε οικογένειες σε χωριά της περιφέρειας Khersonska. Κάθε κιτ τροφίμων έχει αρκετό φαγητό για ένα άτομο για ένα μήνα. Μέχρι πρόσφατα, αυτά τα χωριά στην περιφέρεια Khersonska ήταν απρόσιτα για τους εργαζόμενους στον ανθρωπιστικό τομέα λόγω εχθροπραξιών.

Οι παραδόσεις ακολουθούν αιτήματα που έλαβε η Συντονίστρια Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Ντενίζ Μπράουν, κατά τις πρόσφατες συναντήσεις της με τις αρχές σε διάφορες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι κύριες ανάγκες των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνουν στέγη, τροφή, νερό και συγκεκριμένες προμήθειες για την κρύα εποχή, που έχει ήδη ξεκινήσει στην Ουκρανία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live