Πεμ, Σεπ 29, 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΡΙΣΗ ΠΕΙΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΡΙΣΗ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο υποφέρουν βαθιές δυσκολίες.Μια σύντομη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο από τις περιοχές που έχουν ανάγκη περιλαμβάνει:

Στην Υποσαχάρια Αφρική : Ένα στα τρία παιδιά κάτω των πέντε ετών παρουσιάζει καθυστέρηση λόγω χρόνιου υποσιτισμού, ενώ δύο στις πέντε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία είναι αναιμικές λόγω κακής διατροφής. Η πλειοψηφία των ανθρώπων στην υποσαχάρια Αφρική ζουν με λιγότερο από 1,90 δολάρια την ημέρα.

Στο Αφγανιστάν : Ο συνδυασμός τριών δεκαετιών ένοπλων συγκρούσεων και μιας οικονομικής κατάρρευσης που έχει ως αποτέλεσμα λίγες ευκαιρίες εργασίας και μια τεράστια τραπεζική κρίση έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ικανότητα των αφγανικών οικογενειών να αγοράζουν τρόφιμα. Πάνω από τη μισή χώρα – 24 εκατομμύρια – χρειάζεται βοήθεια. Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου χαιρετίζει κάθε μέτρο που αποσκοπεί στην άμβλυνση των επιπτώσεων των οικονομικών κυρώσεων. Ωστόσο, δεδομένου του βάθους της ανθρωπιστικής κρίσης, απαιτούνται επίσης μακροπρόθεσμες λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της επανέναρξης έργων και επενδύσεων από κράτη και αναπτυξιακούς φορείς σε βασικές υποδομές.

Στο Πακιστάν: Οι πρόσφατες πλημμύρες οδήγησαν σε απώλειες περίπου 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επισιτιστική ασφάλεια στη χώρα ήταν ανησυχητική πριν από αυτή την τελευταία καταστροφή, με το 43 τοις εκατό του πληθυσμού να είναι επισιτιστική ανασφάλεια. Τώρα ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν έντονα αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Περίπου 78.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (21 εκατομμύρια στρέμματα) καλλιέργειες βρίσκονται κάτω από το νερό. Υπολογίζεται ότι το 65 τοις εκατό του καλαθιού τροφίμων της χώρας –καλλιέργειες όπως ρύζι και σιτάρι– έχει καταστραφεί, με περισσότερα από 733.000 ζώα σύμφωνα με αναφορές. Οι πλημμύρες θα επηρεάσουν επίσης αρνητικά την παράδοση τροφίμων στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Στη Σομαλία : Παρατηρήσαμε πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των υποσιτισμένων παιδιών που χρειάζονται φροντίδα. Τον περασμένο μήνα, το Περιφερειακό Νοσοκομείο Bay στην Baidoa δέχτηκε 466 παιδιά, από 82 τον Αύγουστο του 2021. Τα παιδιά που εισάγονται εδώ πεθαίνουν χωρίς την εξειδικευμένη διατροφική φροντίδα που λαμβάνουν.

Στη Συρία : Τα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας έχουν αυξηθεί περισσότερο από 50 τοις εκατό από το 2019. Σήμερα, τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Συρίας –12,4 εκατομμύρια από τα 18 εκατομμύρια– δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε τρόφιμα. Τα σύνθετα αποτελέσματα μιας και πλέον δεκαετίας συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων των συνεπειών των κυρώσεων, έχουν ακρωτηριάσει την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων. Οι τιμές των τροφίμων έχουν πενταπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην Υεμένη : Οι περισσότεροι Υεμενίτες επιβιώνουν με ένα γεύμα την ημέρα. Πέρυσι το 53 τοις εκατό του πληθυσμού της Υεμένης ήταν επισιτιστικής ανασφάλειας. Φέτος είναι 63 τοις εκατό – ή περίπου 19 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2022 Nea Polis. All Rights Reserved