Τρι, Απρ 30, 2024

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΛΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΛΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Στη Συρία, ο μόνιμος συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών και Ανθρωπιστικός Συντονιστής, κ. Imran Riza, εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για το ξέσπασμα της χολέρας που ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές στις 10 Σεπτεμβρίου.

Είκοσι έξι κρούσματα χολέρας έχουν επιβεβαιωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, με 20 στο Κυβερνείο του Χαλεπίου, τέσσερα στη Λαττάκεια και δύο στη Δαμασκό. Εμείς και οι συνεργάτες μας έχουμε παραδώσει 4.000 γρήγορες διαγνωστικές εξετάσεις σε ομάδες απόκρισης που έχουν αναπτυχθεί για τη διερεύνηση ύποπτων περιπτώσεων. Έχουμε παράσχει ενδοφλέβια υγρά και από του στόματος άλατα επανυδάτωσης σε εγκαταστάσεις υγείας όπου γίνονται δεκτοί επιβεβαιωμένοι ασθενείς και μεταφέρουμε καθαρό νερό με φορτηγά σε πληγείσες τοποθεσίες. Και υποστηρίζουμε το Υπουργείο Υγείας στην ενίσχυση της ικανότητας ετοιμότητας και ανταπόκρισης για πιθανά κρούσματα σε όλες τις πληγείσες περιφέρειες.

Εδώ και αρκετό καιρό κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της λειψυδρίας σε όλη τη Συρία. Τα ευάλωτα άτομα ολοένα και βασίζονται σε μη ασφαλείς πηγές νερού, καθώς τα επίπεδα στον Ευφράτη μειώνονται και λόγω της επέκτασης της καταστροφής της εθνικής υποδομής ύδρευσης. Καλούμε τους χορηγούς να παράσχουν επειγόντως πρόσθετη χρηματοδότηση για τον περιορισμό της επιδημίας.

Listen Live