Dim, Nov 17, 2024

Εκατομμύρια στο Μπαγκλαντές επλήγησαν από μία από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν δει ποτέ

Εκατομμύρια στο Μπαγκλαντές επλήγησαν από μία από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν δει ποτέ

Κουάλα Λουμπούρ/Ντάκα, 28 Ιουνίου 2022 - Οι πλημμύρες ρεκόρ στο Μπαγκλαντές προκάλεσαν όλεθρο καθώς υπολογίζεται ότι 7,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί και χρειάζονται απελπιστικά καταφύγιο και είδη έκτακτης ανάγκης στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας.

Από τις αρχές του Ιουνίου, η καταρρακτώδης βροχή και το ανάντη νερό έχουν βυθίσει πλήρως περίπου το 94 τοις εκατό της πόλης Sunamganj και το 84 τοις εκατό των περιοχών Sylhet, στο βορειοανατολικό Μπαγκλαντές, που συνορεύει με την πολιτεία Meghalaya της Ινδίας.

Σε τμήματα της Μεγκαλάγια σημειώθηκε η υψηλότερη βροχόπτωση εδώ και δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε σε υπερχείλιση μεγάλων ποταμών που εκτείνονται μεταξύ Ινδίας και Μπαγκλαντές και καταπίνουν πλήρως τις γύρω περιοχές.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ερυθράς Ημισελήνου του Μπαγκλαντές Kazi Shofiqul Azam δήλωσε:

«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιου είδους πλημμύρες στις ζωντανές μας αναμνήσεις σε εκείνη την περιοχή. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέφυγαν καθώς τα σπίτια τους πέρασαν κάτω από το νερό και σχεδόν όλες οι γειτονιές τους πλημμύρισαν. Μεγάλα τμήματα του Sunamganj και του Sylhet αποκόπηκαν εντελώς λόγω σοβαρής διακοπής της οδικής επικοινωνίας και διακοπές ρεύματος.

«Οι εθελοντικές μας ομάδες βρίσκονταν στο έδαφος βοηθώντας ανθρώπους με ξηρά τρόφιμα, μαγειρεμένα τρόφιμα, ασφαλές πόσιμο νερό. Η Ερυθρά Ημισέληνος του Μπαγκλαντές έχει ξεκινήσει μια στρατηγική που περιλαμβάνει 10 εκατομμύρια δολάρια για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων παροχής βοήθειας και ανάκαμψης στις πληγείσες περιοχές».

Ενώ το Sylhet και το Sunamganj έχουν σχεδόν αποκοπεί από άλλα μέρη της χώρας, πολλές περιοχές γύρω από το ξενοδοχείο, όπως η Netrokona, η Kishoreganj, αντιμετωπίζουν επίσης πλημμύρες.

Οι ομάδες της Ερυθράς Ημισελήνου του Μπαγκλαντές παρέχουν επίσης πακέτα τροφίμων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης μέσω κινητών ιατρικών ομάδων, κιτ υγιεινής και αξιοπρέπειας και μουσαμάδες και μπιτόνια.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live