Πεμ, Σεπ 19, 2024

ΠτΔ: Ενδεχόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα ακόμη και εντός Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου

ΠτΔ: Ενδεχόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα ακόμη και εντός Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προανήγγειλε ενδεχόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα ακόμη και εντός Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας την ετοιμότητα της κυπριακής πλευράς. Σε συνάντηση με τους αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια για την επανέναρξη των συνομιλιών με πρωτοβουλία της κυπριακής πλευράς.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης θέματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ για το 2026, οι προετοιμασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, και η Προεδρία των MED9, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο Υπουργικές Συναντήσεις και η Σύνοδος των Αρχηγών των Κρατών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα. Αυτό το ζήτημα, μαζί με τις συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σύνθεση της νέας Επιτροπής και τα νέα χαρτοφυλάκια που εισηγείται η Πρόεδρος της Επιτροπής, συνδέονται με τις προσπάθειες της Κύπρου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, και της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δέχθηκε αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, με επικεφαλής τον Πολιτειακό Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη, η οποία επισκέπτεται την Κύπρο.

Listen Live