Πεμ, Μαρ 28, 2024

ΓΓ ΑΚΕΛ: Δώσαμε προτάσεις και η κυβέρνηση κωφεύει

ΓΓ ΑΚΕΛ: Δώσαμε προτάσεις και η κυβέρνηση κωφεύει

Να επιστραφούν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τα αυξημένα, λόγω ακρίβειας, έσοδα

Το ΑΚΕΛ στηρίζει το κυπριακό επιχειρείν αλλά ενδιαφέρεται όπως και οι εργαζόμενοι έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς για να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και μια καλή ποιότητα ζωής.

Αυτό τόνισε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στο πλαίσιο περιοδείας του σε εργοτάξια στη Λεμεσό, σημειώνοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα για την κατασκευαστική βιομηχανία και κατ’ επέκταση την οικονομία λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές των βασικών δομικών υλικών.

Ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε ταυτόχρονα το ενδιαφέρον του ΑΚΕΛ για τους εργαζόμενους και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για μια αξιοπρεπή ζωή. Για να σημειώσει ότι και νοικοκυριά και επιχειρήσεις δέχονται πολύ μεγάλη πίεση λόγω της ακρίβειας. Αυτό, ανέφερε, το έχουμε επιβεβαιώσει μιλώντας με τους εργαζόμενους και επανέλαβε ότι «χρειάζεται άμεσα να ληφθούν πέρα από στοχευμένα και οριζόντια μέτρα για να ανακουφίσουμε στο βαθμό του δυνατού τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση να υπογράψει και να εφαρμόσει τους νόμους που ψήφισε η Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλίες του ΑΚΕΛ, «για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό, για να τερματίσουμε τη διπλή φορολογία στα καύσιμα, για να τερματίσουμε τη φορολογία επί των ρύπων, για τους οποίους πληρώνουμε πολλά εκατομμύρια εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα με την ηλεκτροπαραγωγή. Αυτά είναι συγκεκριμένα βήματα για αποφορτώσουμε σε σημαντικό βαθμό την κοινωνία», τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου και υπενθύμισε πως το κράτος έχει εισπράξει επιπρόσθετα έσοδα €850εκ. λόγω της ακρίβειας και ότι αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να εισπράξει πάνω από €1δις αυξημένα έσοδα «αυτά είναι από τις τσέπες των φορολογουμένων πολιτών που βγαίνουν και
πρέπει να επιστραφούν»
, υπογράμμισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καταγγέλλοντας ότι «ως ΑΚΕΛ έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και η κυβέρνηση κωφεύει».

Listen Live