Πεμ, Απρ 18, 2024

Α.Μαυρογιάννης: «Ανάγκη για μία οικονομία με στέρεες βάσεις για υγιή ανάπτυξη»

Α.Μαυρογιάννης: «Ανάγκη για μία οικονομία με στέρεες βάσεις για υγιή ανάπτυξη»

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), πραγματοποίησε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη συνάντηση, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ενημερώθηκε για τις προοπτικές και ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα ενόψει και της ετοιμασίας του προεκλογικού του προγράμματος.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην ανάγκη για μία οικονομία που θα δημιουργεί στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη, για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία, την άνθιση της κοινωνικής πρόνοιας, τη διαφύλαξη και προαγωγή του δημόσιου χώρου και τον σεβασμό του ιδιωτικού. Για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Κύπρου. Παράλληλα, έκανε αναφορά στην ανάγκη για ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος, που θα εξυπηρετεί πολίτες και επιχειρήσεις κατά τρόπο αποτελεσματικό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, συζητήθηκαν τα θέματα ενέργειας εμπορίου, ναυτιλίας, πρωτογενούς τομέα, μεταποίησης, τουρισμού και εστίασης, ψηφιακού κράτους καθώς και εργασιακά ζητήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο υψηλό κόστος ενέργειας και καυσίμων το οποίο επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στην καταληκτική του τοποθέτηση, ευχαρίστησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ για την εποικοδομητική συνάντηση και το διάλογο που αναπτύχθηκε επαναλαμβάνοντας ότι, η θωράκιση της οικονομίας και η αποτελεί για τον ίδιο ύψιστη προτεραιότητα.

Listen Live