Πεμ, Σεπ 29, 2022

Έκκληση Αστυνομίας για τον αδέσποτο σκύλο - Σε εγχείρηση υποβάλλεται ο 8χρονος

Έκκληση Αστυνομίας για τον αδέσποτο σκύλο - Σε εγχείρηση υποβάλλεται ο 8χρονος

Σε εγχείρηση αποκατάστασης των σοβαρών τραυμάτων που φέρει, θα υποβληθεί το σήμερα το απόγευμα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το 8χρονο παιδάκι, το οποίο δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο παιδοχειρουργός Χρίστος Μηνά, ο οποίος επισήμανε ότι η κατάσταση του παιδιού είναι σταθερή.

«Έχει μεταφερθεί στο Μακάρειο. Εισήχθη στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας των παιδιών. Η κατάσταση του είναι σταθερή και προγραμματίζεται η χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθούν τα τραύματα που έχει. Δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του», είπε.  

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στην σκηνή υπήρξαν δύο σκυλιά ροτβάιλερ ένα από τα οποία επιτέθηκε στο 8χρονο αγοράκι που ήταν μαζί με ακόμα ένα 8χρονο αγοράκι και συγκεκριμένα τον αδερφό του.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τις φωνές του παιδιού άκουσε πολίτης που προσέτρεξε να το βοηθήσει, «ήταν έγκαιρή και σωστή η παρέμβαση του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο σκύλος. Ο πολίτης προσέφερε πρώτες βοήθειες στο παιδί παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματισμένος στο κεφάλι».

«Από τις πρώτες εξετάσεις που έχουν γίνει στη σκηνή υπήρξαν δύο σκυλιά, το ένα εντοπίστηκε όταν μετέβηκε στο σημείο η Αστυνομία και έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δημαρχείου Λεμεσού ενώ το δεύτερο σκυλί που φαίνεται να είναι αυτό που έχει επιτεθεί στο παιδί έχει εγκαταλείψει το σημείο.
Μέλη μας είναι έξω στην πόλη της Λεμεσού προσπαθώντας να εντοπίσουν το σκυλί εφόσον φαίνεται πως είναι ένα άγριο σκυλί και υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτεθεί και σε άλλα πρόσωπα».

Ο κος Ανδρέου καλεί τους πολίτες όπου εντοπίσουν σκύλο αδέσποτο να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημαρχείου για να το παραλάβουν.

Επίσης ανέφερε ότι γίνονται ενέργειες να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των σκυλιών.

Η Αστυνομία προχώρησε σε ανάρτηση με την οποία δίδει την περιγραφή του σκύλου.

Αυτούσια η ανάρτηση

Αναφορικά με τον σημερινό τραυματισμό οκτάχρονου παιδιού από σκύλο, η Αστυνομία διενεργεί έρευνες στην περιοχή ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λεμεσό, με σκοπό τον εντοπισμό του σκύλου.

Ο σκύλος είναι επιθετικός και καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που τον εντοπίσουν να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία. Σύμφωνα με περιγραφή του, είναι πιθανόν ράτσας ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ, χρώματος ΚΑΦΕ με ΜΑΥΡΟ και σύμφωνα με μαρτυρία, έχει αίματα στο κεφάλι και στο σώμα του.

Developed by DiGeo LTD. ©2022 Nea Polis. All Rights Reserved