Παρ, Σεπ 20, 2024

Διορισμός Νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς: Ο Υποστράτηγος Νεόφυτος Παχουλίδης Αντικαθιστά τον Αντιστράτηγο Λούκα Χατζημιχαήλ

Διορισμός Νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς: Ο Υποστράτηγος Νεόφυτος Παχουλίδης Αντικαθιστά τον Αντιστράτηγο Λούκα Χατζημιχαήλ

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, αποφάσισε τον διορισμό του Υποστράτηγου Νεόφυτου Παχουλίδη στη θέση του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Ο Υποστράτηγος Παχουλίδης θα αντικαταστήσει τον Αντιστράτηγο Λούκα Χατζημιχαήλ, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2024.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Υποστράτηγος Παχουλίδης θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Βιογραφικό Σημείωμα του Υποστράτηγου Νεόφυτου Παχουλίδη

Ο Υποστράτηγος Νεόφυτος Παχουλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967. Το 1985 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από όπου αποφοίτησε το 1989 ως Ανθυπολοχαγός Ιππικού - Τεθωρακισμένων, πρώτος εκ των Ελληνοκυπρίων αξιωματικών. Ολοκλήρωσε με διάκριση όλα τα σχολεία Τεθωρακισμένων στην Ελλάδα και τη Σχολή Ιππικού - Τεθωρακισμένων στη Γαλλία.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Επιτελών και της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου της Ελλάδας, καθώς και της Σχολής Πολέμου της Γαλλίας. Επιπλέον, κατέχει τίτλους από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας και την Ακαδημία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη στρατιωτική του καριέρα, υπηρέτησε σε διάφορες σημαντικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Διοικητή σε μονάδες αρμάτων και του Διευθυντή του Δ' Κλάδου του ΓΕΕΦ. Έχει επίσης υπηρετήσει ως Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας στην εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το 2022 προήχθη σε Ταξίαρχο και ανέλαβε τη Διοίκηση της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ενώ το 2023 προήχθη σε Υποστράτηγο και διορίστηκε Γενικός Επιθεωρητής της Ε.Φ.

Ο Υποστράτηγος Παχουλίδης κατέχει Master of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις και μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιστορία. Ομιλεί άριστα αγγλικά και γαλλικά, ενώ έχει τιμηθεί με πολλές ηθικές αμοιβές καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ενήλικων τέκνων.

Listen Live