Τα πρωτοείδα στην βιβλιοθήκη του Γυμνασίου. Τότε άνοιγαν οι βιβλιοθήκες των Γυμνασίων. Και δανείζονταν τα παιδιά. βιβλία.Τα αγαπημένα μας Διηγήματα εκδόσεις Πεχλιβανίδη. Με εντυπωσιακές εισαγωγές για τους διηγηματογράφους ,τους πλέον αδικημένους της Ελληνικής λογοτεχνίας.
Ύστερα στο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ μου ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ κρεβάτι της αναμιση και ταξιδευα με αυτά σε άλλες εποχές ,με καράβι τον ελληνικον λόγο που τόσο επεθυμουσαμεν εμείς τα μακρινα τεκνα της Ανατολης, της Ελλάδας του Νοτου πουταν απαγορευμενο να το λέμε από τους φίλους του άλλου πολέμου.
Παλι εξεστρατισα. Διηγηματα σε γλώσσαν ελληνικην, φροντισμενην Κρυσταλλης ...Καρκαβιτσας...Παλαμας....Τραυλαντωνης
Ελεγε για την αγαπην μας για τις σχολικές βιβλιοθήκες ο ποιητης Ανδρέας Παστελλας.Τωρα Γιαννη δεν τις ανοιγουν καν λογω φορτου εργασιας.Με θλίψη μου διηγοταν τις προτασεις του για ορθανοικτες ολημερις σχολικές βιβλιοθηκες .Στην αντιρρηση και τις προφασεις για ΤΥΧΟΝ κλοπες βιβλίων επέμενε πως θα τιμουσε όποιον στην αντιπνευματικη μας εποχή εκλεβε βιβλία για να διαβασει.Ονειρευοταν ζωντανες βιβλιοθηκες για τους μαθητές της Κύπρου.Εστω για τους λιγους που λογον ελληνικον εδιψουσαν.
Χαμογελουσε ελαφρα έξω από την Εκκλησία του Αη Νικολα λεγοντας μου.Αν βρεις μαθητη ...να τον τιμησεις μπροστά σε ούλλους.Κι εγώ δεν ήξερα..Να κλαψω η να γελασω...
Ο Κύριος Αντρέας που τόσο αγαπουσε τους νέους που διαβαζαν κι εγραφαν....