Γράφω κάποια προσωπικά συμπερασματα περί της Κύπρου μας και του τουρκοκυπριακου απομονωτισμου και της συνοδοιποριας του με την αποικιοκρατική στρατηγικη θεαση των πραγματων.Τα συμπερασματα αυτά είναι ταπεινος καρπός διαβασμάτων και βιωμάτων τριάντα πέντε χρόνων. Οι Τουρκοι της Κύπρου ή Οθωμανοι ή Μουσουλμάνοι όπως τους ήθελαν τα έγγραφα των Βρεττανών είχαν υπερπρονόμια. Μετα το 1960 αλλα και προγενεστερα .Αυτή η αναιρεση αρχών του ΟΗΕ για τα δικαιώματα της μίας τουρκοκυπριακης ψήφού ήτουν η αρκή πολλών κακώνοπως ελεγαν οι παππούδες μας.
Υπήρχαν στην Κυπρο τοτε πολλά στρατηγικά συμφέροντα των Βρεττανων, των Αμερικανών, των Σοβιετικών και την πληρωσαν οι Ελληνες της Κύπρου η ουσιαστικη συντριπτικη πλειοψηφια.
Υπηρχαν επισης και οι οι σχεδιασμοι του Τουρκικού κατ επανάληψη ληστρικού κράτους στον 19ο και 20ο αιώνα.
Ένας λαός Ελλήνων ,Ορθοδόξων Χριστιανών ,Χριστιανών όπως τους ήθελάν τα Βρεττανικά έγγραφα με πόσους να τα φκάλει πέρα τζιαι να μεν τα θαλασσώσει.
Ο ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΟΥ
Επειτα ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς είχε φανερά εμμονές με το μειονοτικό προφίλ των Οθωμανών της Κύπρου και την εμφανή πολλές φορές μορφωτική δίψα των Ελλήνων και την εμφανή υπεροχη τους σε σειρα θεμάτων.Ήταν εριστικός και υπερβολικα φιλόδοξος.Εμμονα προσηλωμένος στην δική του ανάγνωση των πραγμάτων.Δεν αποδεχόταν καμμιά άλλη φωνή.Ούτε καν του Φαζίλ Κουτσιούκ.Η έρευνα έχει καταδείξει πως η εμμονή του τον οδηγούσε σε ενέργειες που δεν ήτο σύννομες και ήταν μακρυά από την κοινή λογική.Η απουσία μέτρου επί των παθών του φαίνεται και από τις ανήθικές ενέργειές του στη δίκη του Καραολή όπου πολύ πιθανόν να γνώριζε ότι ήτο αθώος.Με τέθκοιον αντίπαλόν οι Έλληνες ήταν σχεδόν καταδικασμένοι να μην έχουν ειρήνη και οι Τουρκοκύπριοι να συρθούν στα ακραία φιλόδοξα προσωπικά του οράματα......
ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1925.
Από τα χρόνια προ του τριάντα ξεκινά με υποκίνηση Τουρκικών Υπηρεσιών η προώθηση της δημιουργίας μουσουλμανικών θυλάκων στην Κύπρο.Μια επισταμένη μελέτη της μικροιστορίας της Λουρουτζίνας προ και μετα τη δολοφονία του παπα Χαραλάμπου καταδεικνύει τη μεθόδευση ακόμη και του ποιοι ψευδώς θα ενοχοποιούντο.Ο Ραούφ Ντενκτάς ειδικά για τη Λουρουτζίνα αναπαρηγαγέ μύθους τους οποίους κατέρριψε μεθοδικά με σειρά ερευνών ο Κωστής Κοκκινόφτας.
Η πολιτική διαχωρισμού και δημιουργίας θυλάκων ξεκινά από τον 19ο αιώνα όταν οι Βρεττανοι απογράφοι κηρύττουν απόρρητα στοιχεία που σφορούν τους κατοίκους της Κύπρου με μικτό προσδιορισμό. Λινοβάμβακους, κρυφούς και φανερούς.Ιδιαιτερα στο γυναικείο μουσουλμανικο πληθυσμό της Κύπρου υπήρχε τεράστιο φαινόμενο σχέσης με την τοπική χριστιανική κοινότητα πράγμα που οι Βρεττανοι δεν ήθελάν να καταγραφεί δημόσια.
Η ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ
Η πολιτική βιαίως ενισχυμένων θυλάκων που δεν ήτο πάντα δημοφιλής στους Οθωμανούς , στους μουσουλμάνους της Κύπρου σε αρκετές περιοχές της νήσου ουσιαστικά κατέστρεψε το νησί και αλλοίωσε την τοπική ιδιαίτερη παράδοση. Ουσιαστικά ο Ντενκτας και οι σκληροπυρηνικοί του μαζί με τις ενέργειές των Βρεττανών Σπέσιαλς με την καθοδήγηση του μυστηριώδους Διευθυντή του Κτηνιατρείου(τη δράση του έχει αποκαλύψει ο Μαχλουζαρίδης ενώ ο Μακάριος τον εκδίωξε παρά τις Βρεττανικές αντιδράσεις) και των τεχνοκρατών του Υπουργείου Αποικιών.
Ο εξοπλισμός των θυλάκων είναι ένα ιστορικό ζήτημα μεγίστης σημασίας το οποίο έχουν φωτίσει επαρκώς έγγραφα υπηρεσιών και μαρτυρίες ηγετικών προσώπων απο την Τουρκοκυπριακή μειονότητα σε παράλιες κοινότητες ιδιαίτερα του Καπιτάν τωνΚοκκίνων ο οποιος περιγραφει σε ντοκύμαντερ το αμοιβόμενο δίκτυο εξοπλισμού με Βρεττανους διεκπρραιωτές.Δίκτυο με άνεση λειτουργίας όπως το περιγράφει σε όλους τους προόρισμούς ανά την Κύπρο.Το δίκτυο αυτό είχε ανακαλυφτεί πολύ πριν τη σύλληψη του Ντενίς και πράκτορας της Ελληνικής ΚΥΠ κατέγραψε το δρομολόγιο Κοκκίνων Αμμοχώστου ακόμα και τον αριθμό αυτοκινήτου και τον προορισμό στην Αμμόχωστο.Αυτά προ των
εκλογών του 1960.
ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ
Η δημιουργία περίκλειστων Τουρκοκυπριακών οντοτήτων είχε πολλά αίτια και αφορμές.Καταλύτης ήτο μια ελίτ στη Λευκωσία την επαρχία Κερύνειας με υπόγειο ρόλο του Οσμαν Ορέκ και της Άγκυρας. Η οποία μετέχοντας σε ακραίες ενέργειές στα χρόνια του πενήντα αυτοπροσδιοριστηκε ως ακραία εχθρικη εναντι των Ελλήνων της Κύπρού.
Οδηγούσε και με προσωπικές ακρότητες στην απομόνωση. Η ελίτ αυτή τρομοκρατει τους διαφωνούντες και τις κάτα γεωγραφικά διαμερίσματα διαφοροποιημένες επιλογες και αντιλήψεις.Συμμαχει με την οπτική των Πράσινων Γραμμών που επιβάλλουν οι Βρεττανοι στρατηγικά.Ευτυχώς η μαρτυρία Βενιαμίν και το παράδειγμα της Λεμεσού και χωριών της ορεινής Πάφου τεκμηριώνουν την επιβολή των συγκεντρώσεων πληθυσμού δια της ανατροπής προσωπικών αντιλήψεων αρκετών Οθωμαννών της ΚΎΠΡΟΥ ιδιαίτερα στις περιοχες εξισλαμισμών και μεικτης ταυτότητος που έγκαιρα επεσήμαναν από το 1891 και πριν οι Βρεττανοι.
Ο ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΚΥΚΚΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΤΠΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
Τις ενέργειές μιας τέτοιας ελεγχόμενής ελίτ στο Λονδίνο των ετών μετά το 1950 περιγράφει λεπτομέρως ο Ιερόθεός Κυκκώτης από τους πλέον δεινούς παρατηρητές των εκστρατειών εππιβολής ιδεολογημάτων εγκληματικών και τακτικών παρανομών αποσχίσεων στους απλούς Τουρκοκύπριούς που συχνά είχαν άλλες προτεραιότητες και μετείχαν σε
μια λα ική και αγρότική παράδοση άσχετή με τους φιλόδοξους Κεμαλιστες της Λευκωσίας τους εν πολλοις διαβρωμένους από τους Αστούς αποικιοκράτες και δουλικους στον κάθε Ρεταγουέι ,Στορρς, Πάλμερ και Μακκάουαν.
Η οικονομική πλευρά του απομονωτισμού και οι αμοιβές των δημιουργών τους είναι τέλος ένα σόβαρό θέμα υπο διερεύνηση.