H Medochemie εγκατέστησε καινοτόμο Ανακυκλώψαρο σε παραλία της Λεμεσού συγκεκριμένα απέναντι από το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ.
Tα χημικά που ελευθερώνονται από τα πλαστικά απορρίμματα στους ωκεανούς καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς που παράγουν πάνω από το 10% του οξυγόνου της ατμόσφαιρας που αναπνέουμε.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανακύκλωση πλαστικών και στην ενεργή συμμετοχή του σε ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον και το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημά μας, η εταιρεία Medochemie, σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού προχώρησε στην εγκατάσταση αυτού του καινοτόμου Έργου Ανακύκλωσης.
Η τοποθέτηση του «Ανακυκλώψαρου», ενός πρωτότυπου έργου σε σχήμα ψαριού, που δημιουργήθηκε για την ανακύκλωση των πλαστικών από τον καλλιτέχνη Απόστολο Παντελή και μηχανικά από την εταιρεία Σιδέρης πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.
Τα αποκαλυπτήρια της κατασκευής έγιναν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, Δρ. Χριστάκης Σεργίδη, το Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη και την Επίτροπο Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου.
Το μήνυμα ότι όλοι μας θα πρέπει να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητα μας έστειλε ο κ. Νικολάΐδης ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι οι παραλίες είναι ο πλούτος μας και οφείλουμε να τις προστατέψουμε.
Το ανακυκλώψαρο, συνέχισε είναι μια συνεχείς υπενθύμιση για τους δημότες να κρατήσουν μακριά τα πλαστικά από τις παραλίες μας.
Ο Δρ. Σεργίδης έκανε αναφορά σε πρόσφατες μελέτες όπου τα πλαστικά αποτελούν το 95% των σκουπιδιών που εντοπίζονται στη Μεσόγειο θάλασσα, γεγονός που πρέπει να μας ανησυχεί καθώς όταν εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα αποτελούν απειλή όχι μόνο για τη θαλάσσια ζωή, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία.
Επειδή η Μεσόγειος Θάλασσα σημείωσε ο Δρ Σεργίδης, άρχισε να «πνίγεται» από πλαστικά θα πρέπει να εμποδίσουμε την είσοδο τους στο νερό, με την ανακύκλωσή τους. Σήμερα, από τα 27 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται κάθε χρόνο από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο το 30% ανακυκλώνεται είπε, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα, το 2050 αναμένεται οι ωκεανοί να περιέχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια, δηλαδή θα πλαστικοποιηθούν.
Η κυρία Κλέλια Βασιλείου στο χαιρετισμό της ευχαρίστησε την εταιρεία MEDOCHEMIE και τον Δήμο Λεμεσού για αυτή την εξαίρετη πρωτοβουλία όπως είπε που έχει συμβολικό χαρακτήρα.