Μια είδηση που σίγουρα θα χαροποιήσει πολύ κόσμο και ιδιαίτερα όλους όσους αγαπάνε τον υγρό στίβο. Σαν ιδέα την ακούσαμε από τον Δήμαρχο Λεμεσού κ.Νίκο Νικολαϊδη για πρώτη φορά πριν 3 χρόνια στην διάρκεια συνέντευξη του στο αθλητικό τοπικό ραδιόφωνο SportsRadio1, 93.7FM.
Με γνώμονα τις ανάγκες του αθλητισμού στην πόλη μας και υποστηρίζοντας επάξια ότι η Λεμεσός δικαίως αποκαλείται η αθλητομάνα πόλη αλλά φέρει και τον τίτλο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ 2020-2021, ο Δήμος Λεμεσού "έριξε" και επίσημα στο τραπέζι του ΚΟΑ την πρόταση ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη η κατασκευή κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών .
Ο Δήμος Λεμεσού, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα την αγάπη του Λεμεσιανού για την κολύμβηση και ακόμη καλύτερα ότι αυτή την στιγμή η Λεμεσός κρατάει τα σκήπτρα στα ναυταθλήματα είναι έτοιμος για τον σκοπό αυτό να προσφέρει δύο μεγάλα δημοτικά τεμάχια τα οποία έχει πρόσφατα κληροδοτήσει στην πόλη η Μεγάλη Ευεργέτιδα Νίκη Φυτίδου.
Σύμφωνα με την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο θα ανεγερθεί ακριβώς πίσω από το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ και θα προσελκύσει εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με τον υγρό στίβο, ενώ θα στηρίξει τους τέσσερις Ναυτικούς Ομίλους που φιλοξενούνται στη μείζονα Λεμεσό.
«Η δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου θα έχει πάρα πολλά κοινωνικά οφέλη για τους πολίτες και θα στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος», αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης. «Η χωροθέτηση του κολυμβητηρίου σε περίοπτη τοποθεσία, γειτνιάζουσα με το ΓΣΟ και απέναντι από την Ακτή Ολυμπίων, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας μοναδικής αθλητικής υποδομής.», Πρόθεση μας σημειώνει «είναι στο χώρο αυτό να δημιουργηθεί
ένας αθλητικός πολυχώρος, με υποδομές για μια σειρά από αθλήματα πέραν της κολύμβησης.»
Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Λεμεσού προτείνεται όπως ανεγερθεί στο βόρειο μέρος του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου-ΓΣΟ, το οποίο βρίσκεται ήδη στη διαδικασία ανάπλασης με βάση τη συμφωνία ΚΟΑ-Δήμου Λεμεσού-ΤΕΠΑΚ. Το Κολυμβητήριο θα μπορεί να φιλοξενήσει τους Ναυτικούς Ομίλους Λεμεσού, Μέσα Γειτονίας, Αμμοχώστου και Κερύνειας, αλλά και να αποτελέσει πόλη έλξης για προσέλκυση ξένων ομάδων και ενίσχυση του Αθλητικού Τουρισμού. Πέραν τούτου,προκύπτουν σημαντικά οφέλη για τη μείζονα Λεμεσό των 300.000 κατοίκων, καθώς προσφέρεται η ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν είτε με την εκμάθηση της κολύμβησης, είτε με τα αθλήματα του υγρού στίβου.
Επισημαίνεται ότι το υφιστάμενο κολυμβητήριο στη περιοχή της Γερμασόγειας δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες και των τεσσάρων Ομίλων, με αποτέλεσμα να στερεί
από παιδιά την ευκαιρία εγγραφής τους στο άθλημα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης.
Η πιο πάνω πρόταση σίγουρα θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο της Λεμεσού και δεν μένει τίποτα άλλο από το να περιμένουμε την θετική απάντηση από τον ΚΟΑ.