Συνολικά 481 θάνατοι, μεταξύ των οποίων 209 παιδιά, αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες (στις 18:00 της 26ης Οκτωβρίου) από το Υπουργείο Υγείας (ΜΥ) στη Γάζα. Συνολικά, 7.028 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από την έναρξη των εχθροπραξιών, εκ των οποίων το 66 τοις εκατό είναι παιδιά και γυναίκες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Περίπου 1.600 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 900 παιδιά, έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι και ενδέχεται να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.
Στις 26 Οκτωβρίου, το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο άνοιξε για έκτη συνεχή ημέρα, επιτρέποντας την είσοδο 12 φορτηγών που μετέφεραν νερό, τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια που εισήλθαν στη Γάζα από τις 21 Οκτωβρίου σε 74. Πριν από τις εχθροπραξίες, κατά μέσο όρο 500 φορτηγά εισέρχονταν στη Γάζα κάθε εργάσιμη ημέρα.
Η είσοδος καυσίμων παραμένει απαγορευμένη από τις ισραηλινές αρχές. Όπως δήλωσε ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA, Philippe Lazzarini, «χωρίς καύσιμα, δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική ανταπόκριση, βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ρεύμα για νοσοκομεία, πρόσβαση σε καθαρό νερό και διαθεσιμότητα ψωμιού».
Γύρω στα μεσάνυχτα της 25ης Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε την έκκλησή του προς τους κατοίκους τεσσάρων περιοχών στην πόλη της Γάζας και μίας περιοχής στον καταυλισμό προσφύγων Al Bureij να απομακρυνθούν στο Al Mawasi, στη θαλάσσια ακτή στη νότια Λωρίδα της Γάζας, έως τις 8:00 π.μ. Η τελευταία περιοχή δεν έχει σχεδόν καμία ικανότητα προστασίας.
Η Ανθρωπιστική Συντονίστρια για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, Lynn Hastings, δήλωσε στις 26 Οκτωβρίου ότι «τα Ηνωμένα Έθνη σκοπεύουν να παραδώσουν βοήθεια οπουδήποτε βρίσκονται άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Για άτομα που δεν μπορούν να εκκενώσουν –επειδή δεν έχουν πού να πάνε ή δεν μπορούν να μετακινηθούν– οι προειδοποιήσεις δεν έχουν καμία διαφορά. Όταν οι οδοί εκκένωσης βομβαρδίζονται, όταν οι άνθρωποι βόρεια και νότια παγιδεύονται σε εχθροπραξίες, όταν λείπουν τα απαραίτητα για την επιβίωση και όταν δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για επιστροφή, οι άνθρωποι δεν έχουν παρά αδύνατες επιλογές». Τόνισε ότι σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, «οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται και να έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν, όπου κι αν βρίσκονται και αν επιλέξουν να μετακινηθούν ή να μείνουν».