الأحد, تشرين1 6, 2024

Δρ.Καραγιάννης: "Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι ηλικίας 20 με 35"

Δρ.Καραγιάννης: "Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι ηλικίας 20 με 35"

Υπό την σκιά των νέων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 23/10 και με τα 188 σημερινά κρούσματα, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής,              Δρ. Πέτρος Καραγιάννης δηλώνει στην «ΝΕΑ ΠΟΛΙΣ», ότι οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες για το αν και πόσο θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση της νόσου.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το μίνι lockdown στην Λεμεσό ήταν αναγκαίο αφού με την μέθοδο ιχνηλάτησης ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι ηλικίας 20 με 35. Σε ότι αφορά την αναστολή όλων των απογευματινών αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων παιδιών κάτω των 18 ετών (π.χ. ποδόσφαιρο, χορός, κολύμπι, πολεμικές τέχνες, θέατρο, χορωδία, κτλ) και την αναστολή των αγώνων των αθλητικών πρωταθλημάτων αθλητών κάτω των 18 ετών των ομάδων, των οποίων η έδρα είναι στις Επαρχίες Λεμεσού ανέφερε ότι 3 κρούσματα προήλθαν από μαθητές κάτω των 18 ετών οι οποίοι ήταν αθλητές. «Από τα αποτελέσματα, αντιλαμβανόμαστε ότι δυστυχώς δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας», δήλωσε.

Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ο Δρ Καραγιάννης είπε πως ασχέτως αν όλα θα κλείνουν στις 10:30μ.μ «τίποτα δεν μας διασφαλίζει ότι δεν θα μαζεύονται σε σπίτια ομάδες νεαρών πέραν των 10 ατόμων και πόσο μάλλον αν θα τηρούν τα μέτρα προφύλαξης.»

Εξέφρασε την ελπίδα για μείωση των κρουσμάτων τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες. «Αναμένουμε να δούμε εάν τα μέτρα θα φέρουν αποτέλεσμα», σημειώνει ο ίδιος.

Listen Live