الجمعة, تشرين2 8, 2024

Ερωτηματολόγιο Υποψήφιου Βουλευτή Πάμπου Χαραλάμπους

Ερωτηματολόγιο Υποψήφιου Βουλευτή Πάμπου Χαραλάμπους

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : Πάμπος Χαραλάμπους
2. ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: Λετύμπου – Πάφος
3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: Λεμεσός
4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 31/1/1990
5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟ/ΣΠΟΥΔΕΣ: Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό
6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Συνδικαλιστής
7. ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΡΧΕΣΤΕ: ΕΔΕΚ
8. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ: Υπεύθυνος Μαθητικής Κίνησης ΕΔΕΚ

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1. Γιατί κατέρχεστε ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;
Τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την πολιτική, η οικονομική ανέχεια και τα ανεκπλήρωτα όνειρα των νέων μας δεν μπορούσαν να με αφήσουν ασυγκίνητο.
Σαν Κύπριος πολίτης, σαν εργαζόμενος που συναναστρέφομαι καθημερινά με εκατοντάδες άλλους εργαζομένους, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Λόγω της φύσης της δουλειά μου είμαι καθημερινά δίπλα σε εκατοντάδες συμπατριώτες και η απογοήτευση που βλέπω στα μάτια τους με εξοργίζει.
Ακόμα ένας σημαντικός λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές είναι το Κυπριακό πρόβλημα που πρέπει σε ενδεχόμενη λύση να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Κύπριων πολιτών. Τα δικαιώματα μας σαν Κύπριοι πολίτες πρέπει να παραμείνουν αλώβητα

2. Για ποιους λόγους έχετε κατατάξει την υποψηφιότητα σας στο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;
Τόσο η ιδεολογία του Σοσιαλισμού όσο και οι σταθερές απόψεις και αξίες που έχει η ΕΔΕΚ με έκανα να κατατάξω την υποψηφιότητα μου με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Το Κίνημα εδώ και χρόνια κρατάει σταθερές απόψεις και αξίες τόσο στα θέματα Οικονομίας, θέματα Διαφθοράς και στο Κυπριακό. Με προτάσεις διεκδικά το καλό των πολιτών και την δικαίωση της πατρίδας

3. Ποιο είναι το όραμα σας
α) για την πατρίδα
Διεκδικούμε ένα Ελεύθερο, Ευρωπαϊκό, Προοδευτικό και Δημοκρατικό κράτος
β) για την πόλη σας 
Η Λεμεσός ήδη βρίσκεται στις ψηλότερες θέσεις στους καταλόγους σαν μια από τις καλύτερες και ασφαλέστερες πόλεις . Ευελπιστώ σύντομα να έχουμε φτάσει σε ακόμα ψηλότερη θέση και να διεκδικήσουμε την πρωτιά για την ομορφότερη πόλη. Η Λεμεσός να γίνει μια έξυπνη και σύγχρονη πόλη που θα ανταγωνίζεται τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες πόλεις της Ευρώπης. Μια πόλη πράσινη, καθαρή και φιλική προς όλους τους κατοίκους της. Η Λεμεσός πρέπει μέσα στα επόμενα χρόνια να γίνει ο καλύτερος προορισμός για ξένους και ντόπιους τουρίστες. Με την ανάπτυξη που ήδη βλέπουμε να υπάρχει και νοουμένου θα συνεχιστεί , στα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες εργοδότησης και φυσικά πολλές και ελκυστικές ευκαιρίες για μεγάλους επενδυτές, ξένους ή ντόπιους.
γ) για την κοινωνία
Μια κοινωνία που διεκδικεί, δεν είναι αδιάφορη, και εκφράζει την άποψη της μέσο του ψήφου της. Μια κοινωνία που συνεισφέρει στον πλησίον της που έχει ανάγκη. Μια κοινωνία που σέβεται το διαφορετικό. Μια κοινωνία που σέβεται το περιβάλλον

4. Ποιοι θα είναι οι στόχοι σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής;
• Πάταξη της Διαφθοράς
• Εκσυγχρονισμός κρατικών υπηρεσιών
• Προώθηση της πράσινης ανάπτυξης
• Πάταξη της αστυφιλίας
• Στήριξη νέων ζευγαριών
• Στήριξη μονογονιών
• Ιση πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ ατόμα

5. Με ποιους τρόπους και μεθόδους θεωρείτε ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας ως βουλευτής;
Χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με αυθεντικοτητα, τιμιότητα και ειλικρίνια θα εργαστώ για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Ειδικά σε θέματα της καθημερινότητας όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ισάξιες ευκαιρίες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής

6. Συμφωνείτε με την άποψη ότι ο βουλευτής δεν πρέπει να ασχολείται με άλλο επάγγελμα/ενασχόληση για να είναι αφοσιωμένος στα βουλευτικά του καθήκοντα;
Η πλήρης αφοσίωση ενός βουλευτή στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και μοναδική ενασχόληση με αυτά. Εξαρτάται από το κάθε άτομο. Αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί και στα καθήκοντά τους και ως βουλευτές. Η αποκλειστική απασχόληση θα προκαλέσει άλλα προβλήματα. Θα δώσει την ευκαιρία να ασχολούνται με τη Βουλή μόνο οι έμμισθοι των κομμάτων, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι. Με αυτό τον τρόπο θα αποστερηθεί από ένα δυναμικό και παραγωγικό τμήμα των πολιτών, που είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, από το να δραστηριοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Κλασικό παράδειγμα ήταν η περίπτωση της Ελλάδας που το εφάρμοσε για μία περίοδο αλλά μετά από τέσσερα χρόνια αναγκάστηκε να αναθεωρήσει γιατί περιορίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον των πολιτών για να κατέλθουν ως υποψήφιοι. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι οι οποιοιδήποτε εκλέγονται ως βουλευτές να λειτουργούν σε πλαίσιο διαφάνειας και να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στην άσκηση των καθηκόντων τους και στις ιδιωτικές τους δραστηριότητες ώστε να μην υπάρχει αξιοποίηση της βουλευτικής ιδιότητας προς ίδιο επαγγελματικό όφελος.

Β. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:
1. Ποια είναι η άποψη και οι θέσεις σας για την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να είχε αποφύγει την εμπλοκή του. Θα έπρεπε να είχε αντιπροτείνει τη σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό όπως προνοείται στη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, με την παρουσία και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για κατά προτεραιότητα συζήτηση της διεθνούς πτυχής του κυπριακού. Δηλαδή της πλήρους αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, του επαναπατρισμού των εποίκων, της επιστροφής των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σε συνθήκες ασφάλειας και την κατάργηση των εγγυήσεων.

2. Θεωρείτε ότι η ΔΔΟ είναι η μοναδική προοπτική λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα;
Η ΔΔΟ είναι η πλέον νομιμοποιημένη μορφή διχοτόμησης.

3. Συμφωνείτε με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το εθνικό θέμα; Σε ποια σημεία διαφωνείτε; Δώστε τις δικές σας εισηγήσεις.
Διαφωνούμε με τους χειρισμούς της κυβέρνησης που εμμένει στην 5μερή διάσκεψη. Με βάση την εμπειρία του Κρανς Μοντανά η εμπλοκή σε μία άτυπη Πενταμερή με ασαφές πλαίσιο εγκυμονεί κινδύνους για την Κυπριακή Δημοκρατία. Γι’ αυτό η ΕΔΕΚ πρότεινε στον ΠτΔ να προβάλει αποφασιστικά τη σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το κυπριακό, με την παρουσία των Πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, των εγγυητριών δυνάμεων, της ΕΕ, και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κίνδυνος μέσα από τέτοιες διαδικασίες (5μερούς), είτε της διαρκούς υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε της αναβάθμισης του κατοχικού καθεστώτος, όπως ήδη έχει διαφανεί και από τις τελευταίες, δυστυχώς, δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, είναι υπαρκτός.

4. Ποιες θεωρείτε ως προτεραιότητες σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού;
Διεκδικούμε ένα Ελεύθερο, Ευρωπαϊκό, Προοδευτικό και Δημοκρατικό κράτος:
• Αγωνιζόμαστε η λύση του κυπριακού να διασφαλίζει:
o Ένα κράτος, έναν λαό, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα.
o Όλοι οι κάτοικοί του να απολαμβάνουν τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από εθνοτική ή θρησκευτική προέλευση.

Την πλήρη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων.
Την επιστροφή όλων των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στις περιουσίες τους σε συνθήκες ασφάλειας.
Την πλήρη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο.
Τον επαναπατρισμό των εποίκων.
• Την κατάργηση των συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας.
• Διαμόρφωση ενιαίας πανεθνικής πολιτικής Ελλάδας και Κύπρου με:
o συγκεκριμένες δράσεις στον ΟΗΕ και την Ε.Ε.
o ολοκλήρωση του ενεργειακού προγράμματος και αναβάθμιση των τριμερών συνεργασιών.
o επανενεργοποίηση του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, αυξημένη παρουσία αριθμητικά και οπλικά, ελληνικού στρατού στην Κύπρο και ενίσχυση της αμυντικής αποτρεπτικής ισχύος.
• Αποχώρηση των παράνομων Βρετανικών Βάσεων.
• Απορρίπτουμε την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, τη λύση δύο κρατών, τη συνομοσπονδία και τη διχοτόμηση.

5. Ποια η άποψη σας για την πολιτική ισότητα;
Είναι αναγκαίο και απαραίτητο να διευκρινιστεί πως η ΕΔΕΚ από την πρώτη στιγμή ήταν υπέρ της πολιτικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων, ως πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και των Ελληνοκυπρίων.
Παρόλα αυτά οι ίδιοι οι υποστηρικτές της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, καταπατούν την ισότητα στο επίπεδο των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών μέσα από την αποδοχή ρυθμίσεων όπως είναι:
• η εγγυημένη πλειοψηφία πληθυσμού και εδάφους στις δύο περιοχές,
• η παραβίαση του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας και άλλα πολλά.

Η πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο συνισταμένων τμημάτων που θα αποτελούν κατά την άποψη των υποστηρικτών της ΔΔΟ, την Κυπριακή Δημοκρατία, στην ουσία οδηγεί σε μορφή πολιτειακής ισοτιμίας και άρα και συνομοσπονδίας.

6. Επιλέξετε τη μορφή λύσης που προτιμάτε στο εθνικό μας πρόβλημα:
Καμία επιλογή από αυτές.
Αγωνιζόμαστε η λύση του κυπριακού να διασφαλίζει:
• Ένα κράτος, έναν λαό, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα.
• Όλοι οι κάτοικοί του να απολαμβάνουν τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από εθνοτική ή θρησκευτική προέλευση.
• Την πλήρη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων.
• Την επιστροφή όλων των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στις περιουσίες τους σε συνθήκες ασφάλειας.
• Την πλήρη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο.
• Τον επαναπατρισμό των εποίκων.
• Την κατάργηση των συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας.

Γ. ΔΙΑΦΘΟΡΑ/ΔΙΑΠΛΟΚΗ/ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ
1. Ποιούς θεωρείτε ως κύριους λόγους για την επικρατούσα κατάσταση διαφθοράς στην χώρα μας;
Την ανοχή, την ατιμωρησία και τη συστηματική συγκάλυψη σκανδάλων.

2. Μπορείτε να κατανέμετε ευθύνες σε άτομα-αξιωματούχους του κράτους ή θεσμούς για το σημερινό κατάντημα στη χώρα μας;
Ευθύνονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις, η νομική υπηρεσία τα κόμματα.
Η ΕΔΕΚ είναι το μόνο κόμμα που:
Αποκάλυψε στη Βουλή με στοιχεία τα σκάνδαλα:
• Των Κυπριακών Αερογραμμών το 2003.
• Των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών το 2005.
• Του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού το 2005.
• Του Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Λευκωσίας το 2008.
• Του Ακτινοθεραπευτικού του Νοσοκομείου Λεμεσού το 2010.

Κατήγγειλε δημόσια:

Το 2012 την διαγραφή δανείων εκατομμυρίων ευρώ σε οργανώσεις ή και εταιρείες συνδεδεμένες με κόμματα ή και πολιτικά πρόσωπα.

Το 2014 την παράνομη παραχώρηση διαβατηρίων και διεκδίκησε τη λήψη άμεσων μέτρων. Το 2016 ζήτησε μέσω της Βουλής ενημέρωση χωρίς ποτέ να λάβει ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Από το 2013 ζητά να δοθούν τα αρχεία των κλειστών κυκλωμάτων των κτηρίων διοίκησης των τραπεζών για τη βδομάδα που ήταν κλειστές. Έκαναν διαγραφή στοιχείων ή μεταφορά καταθέσεων στο εξωτερικό;

Το 2017 ζήτησε να δοθούν τα ονόματα των αξιωματούχων του κατοχικού καθεστώτος που τους εκδόθηκε Κυπριακό Διαβατήριο. Δεν πήρε καμία απάντηση.

Τον Δεκέμβριο του 2018

Ζήτησε τη «Λίστα Γιωρκάτζη» για τα πολιτικά πρόσωπα και τις οργανώσεις συνδεδεμένες με κόμματα που έτυχαν προνομιακής δανειοδότησης ή διαγραφής μέρους ή συνόλου του δανείου.
Ευθύνονται όλοι όσοι ενεπλάκησαν στα πιο πάνω σκάνδαλα και δεν στήριξαν τις έγκαιρες προσπάθειές μας για εξυγίανση.

3. Καταγράψετε συνοπτικά τα μέτρα που εισηγείστε για την αντιμετώπιση της διαφθοράς/διαπλοκής;
• Τα πολιτικά πρόσωπα να δημοσιοποιούν την ετήσια φορολογική τους δήλωση με εξελεγμένους λογαριασμούς.
• Άρση τραπεζικού απορρήτου όλων των εν ενεργεία Βουλευτών και Υπουργών.
• Άνοιγμα των φακέλων για όλα τα σκάνδαλα των τελευταίων 20 χρόνων.
• Πλήρης διερεύνηση του σκανδάλου των Διαβατηρίων και παράδοση στην Ελεγκτική Υπηρεσία των σχετικών εγγράφων στη βάση συνταγματικών προνοιών.
• Πλήρης διερεύνηση για εντοπισμό της διαρροής από τη Βουλή των εγγράφων στο φιλοτουρκικό Al Jazeera.
• Αποστέρηση των ωφελημάτων που λαμβάνουν εκ του αξιώματός τους πολιτειακοί αξιωματούχοι ή δημόσιοι λειτουργοί σε περίπτωση καταδίκης για διαφθορά.
• Πλατφόρμα δημοσιοποίησης όλων των ερευνών για όλα τα σκάνδαλα σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

4. Εάν εκλεγείτε βουλευτής, πως σχεδιάζετε να συμβάλετε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς;
• Με νομοσχέδια
• Πλήρης Διαφάνεια
• Έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή

5. Ποια μέτρα εισηγείστε για την καταπολέμηση της αναξιοκρατίας;
• Έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή
• Με Εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα
• Με αξιολόγηση της εργασίας τους

6. Θεωρείτε ότι η Βουλή (και βουλευτές) έχουν ευθύνες για την επικρατούσα διαφθορά;
Έχουν ευθύνη όσοι κυβερνούσαν, όσοι δεν απαίτησαν ολοκλήρωση των ερευνών για την μη άσκηση πίεσης για δημοσιοποίηση των πορισμάτων σκανδάλων που έχουν διερευνηθεί αλλά και για σκόπιμα ελλιπείς νομοθεσίας που ψηφίζουν.

7. Ποιες απόψεις έχετε για τα Μ.Ε..Δ των ΠΕΠ. Ποιες οι θέσεις σας για την λίστα Γιωρκάτζη;
Είναι η ΕΔΕΚ που ζήτησε τη λίστα για τα πολιτικά πρόσωπα και τις οργανώσεις συνδεδεμένες με κόμματα που έτυχαν προνομιακής δανειοδότησης ή διαγραφής μέρους ή συνόλου του δανείου.

9. Ποιες είναι οι απόψεις σας για τις πολιτογραφήσεις και τα διαβατήρια που παραχωρήθηκαν σε αλλοδαπούς/υπηκόους τρίτων χωρών;
Ως επενδυτικό πρόγραμμα βοήθησε πράγματι στην στήριξη της κυπριακής οικονομίας σε δύσκολες εποχές. Όμως το χαλαρό πλαίσιο εφαρμογής, η αδιαφάνεια, η σκόπιμη ανοχή που επέδειξαν αρμόδια πολιτειακά όργανα, οδήγησαν σε κάποιες περιπτώσεις σε καταχρήσεις που αφενός έχουν εκθέσει την Κυπριακή Δημοκρατία και αφετέρου συνέβαλαν στο να διακοπεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τις επιπτώσεις που προέκυψαν.

Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρακαλείσθε όπως καταθέσετε πολύ συνοπτικά τις θέσεις και τις απόψεις σας για τα πιο κάτω θέματα κοινωνικού χαρακτήρα:
1. Όραμα Παιδείας:
• Εμπλουτισμός με νέα μαθήματα ( ρομποτική)
• Αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας

2. Επέτειος ενωτικού δημοψηφίσματος:
Τιμάμε την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος όπως τιμάμε κάθε ιστορική στιγμή του τόπου μας που συνδέεται με τους αγώνες για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας για αυτοδιάθεση και ελευθερία. Αυτό εξάλλου επιβάλλει η δημοκρατία και ο σεβασμός έναντι στην εθνική αξιοπρέπεια και την ιστορική αυτογνωσία.

3. Ο ρόλος και η αποστολή της εκκλησίας στην πολιτεία:
Είναι πολύ σημαντικός προς την πολιτεία. Ο λόγος της πρέπει να φέρνει την ενότητα μεταξύ των πολιτών και πρέπει να αποφεύγετε κάθε είδος ανάμειξης της στην πολιτική.

4. Μεταναστευτικό και μέτρα αντιμετώπισης:
• Εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης στην γραμμή αντιπαράταξης για εντοπισμό και αποτροπή της παράνομης εισόδου οικονομικών μεταναστών.
• Ενίσχυση των διαδικασιών γρήγορου και άμεσου επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών.
• Ομοιόμορφη διασπορά όσων μεταναστών θα παραμείνουν νόμιμα ώστε να μην δημιουργούνται γκέτο.
• Να απαγορεύεται σε αλλοδαπούς φοιτητές να υποβάλλουν αιτήσεις για παραχώρηση πολιτικού άσυλου.
• Η αποδοχή αιτήσεων για πολιτικό άσυλο να γίνεται μόνο από αιτητές που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές.
• Ενίσχυση της νομοθεσίας για αποτροπή των εικονικών γάμων. Όποιος γάμος κηρύσσεται εικονικός από τον διευθυντή του τμήματος μετανάστευσης να μην έχει νομιμότητα και ισχύ.
• Διάλυση των μηχανισμών για παράνομη είσοδο στην Δημοκρατία που λειτουργούν είτε ατομικά είτε οργανωμένα με στόχο την κερδοσκοπία.
• Για τους πολιτικούς πρόσφυγες που προέρχονται από τις εμπόλεμες περιοχές, πρέπει να προσφέρεται στήριξη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

5. Δημογραφικόν:
• Με τους προϋπολογισμούς η ΕΔΕΚ κέρδισε και πέτυχε την εκπόνηση προγράμματος στήριξης πολύτεκνων οικογενειών
• Αύξηση της επιδότησης για την απόκτηση κατοικίας
• Επιδότηση των εργαζόμενων μητέρων για βρεφονηπιακή φροντίδα

6. Απασχόληση αλλοδαπών:
Νόμιμα και με έλεγχο, τόσο για τις συνθήκες εργασίας και διαμονής. Για να μην υπάρχει εκμετάλλευση από τον εργοδότη. Αλλά και έλεγχος για τον προγενέστερο βίο τους
7. Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών:
Όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι και ισότιμοι οπότε στηρίζω το Σύμφωνο συμβίωσης

8. Το επίπεδο δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στην Κύπρο:
Είναι καλό αλλά κάθετι καλό μπορεί να γίνει και καλύτερο όταν έχουμε ανοικτό πνεύμα

9. Ποιες είναι οι απόψεις σας για την σύγκρουση των θεσμικών οργάνων στη χώρα μας:
Όλα τα θεσμικά όργανα έχουν τον ρόλο τους και πρέπει να συνεργάζονται χωρίς να υπάρχουν συγκρούσεις. Πρέπει να υπάρχει πλήρης συνεργασία.

 

Listen Live