الخميس, تشرين2 7, 2024

ΕΠΙ ΤΗ ΑΦΙΞΕΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΟΥΕΓΙΑΡ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΠΙ ΤΗ ΑΦΙΞΕΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΟΥΕΓΙΑΡ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

1.ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ 1900 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ
Από τις δεκαετίες ερεύνης για την Κύπρο του 19ου και εικοστού αιώνα κατέληξα σε μια σειρά προβληματισμών που συνήθως πολλοί αποφεύγουν να αγγίξουν.

Ένα ζήτημα κεφαλαιώδες γύρω από την πορεία της Κύπρου ήταν η υπό συνθήκες ειρήνης άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων όλων των κατοίκων του νησού από τις 16 Αυγούστου του 1960. Αν λοιπόν το 18% των Τούρκων του νησιού με το νόμιμο αναλόγικό δικαίωμα του 18% ως το διεθνές δίκαιο όριζει αφηνόταν να εργαστεί και να αξιοποιήσει την κτημοσύνη του η
οποία ήτο όντως αξιόλογη τόσο ποιοτικά οσο και από απόψης χωροθεσίας και αντικειμενικών 
αξιών. Ποία θα ήταν η πρόοδος και η παραγωγικότητα του;

Η περίπτωση της Λεμεσού της Επισκοπής του Καντού των Αρόδων που είχαν ήδη επιδείξει πρόοδο από το 1950 ποια πορεία θα είχε;  Αναλογικά και οι Έλληνες της Κύπρου με το 78% παρά τις δυσκολίες των παραμελημένων σε κάποιους ορεινούς όγκους θα προόδευαν χωρίς περισπασμούς.
Η επιβολή κάποιων προνοιών στη Ζυριχική Λύση δεν υποβοήθησαν. Δεν συνοδοιπορούσαν με το Διεθνές δίκαιο και δεν μεριμνούσαν για την ειρηνική σύννομη συνέχεια. Ήταν ουσιαστικά μια προετοιμασία για να δράσουν κάποιοι επιτήδειοι σε
συνθήκες ασταθούς σταθερότητος.
Στην ουσία σε τι βοήθησαν τους Τουρκοκύπριούς τα υπερπρονόμια. Προετοίμαζαν τη δημιουργία  ρήξεων για δυναμιτισμό
της ειρήνης και της Πρόοδου. Αν τα ανωτέρω μελετηθούν με τοέγγραφό των Βρεττανών The future of Cyprus  του 1964 
τότε κατανοείς πως οι στρατηγικοι  γίγαντες δεν επιθυμούσαν να προοδευσουν  οι Έλληνες Χριστιανοι και οι Τούρκοι Οθωμανοι της Κύπρου στα χωριά και τις πόλεις των προγόνων τους στις πατρογόνικές τους εστίες. Θα προόδευαν επικίνδυνα στους
γενέθλιους τόπους και τις κτημοσύνες τους.

Γι αυτό μεριμνούσαν κάποιοι να τους ρίξουν στα ναρκόπεδια τους. Αυτοί που από το 1878 απόφευγαν την αλήθινή συνάφειά μαζί τους. Τα συμφέροντα  τους διακονούσαν και αναζητούσαν διευκολυντές.

2. Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς είχε φανερά εμμονές με το μειονοτικό προφίλ των Οθωμανών της Κύπρου και την εμφανή πολλές φορές μορφωτική δίψα των Ελλήνων και την εμφανή υπεροχη τους σε σειρα θεμάτων. Ήταν εριστικός και υπερβολικα φιλόδοξος. Εμμονα προσηλωμένος στην δική του ανάγνωση των πραγμάτων. Δεν αποδεχόταν καμμιά άλλη φωνή. Ούτε καν του Φαζίλ Κουτσιούκ. Η έρευνα έχει καταδείξει πως η εμμονή του τον οδηγούσε σε ενέργειες που δεν ήτο σύννομες και ήταν μακρυά από την κοινή λογική. Η απουσία μέτρου επί των παθών του φαίνεται και από τις ανήθικές ενέργειές του στη δίκη του Καραολή όπου πολύ πιθανόν να γνώριζε ότι ήτο αθώος. Με τέθκοιον αντίπαλόν οι Έλληνες ήταν σχεδόν καταδικασμένοι να μην έχουν ειρήνη και οι Τουρκοκύπριοι να συρθούν στα ακραία φιλόδοξα προσωπικά του οράματα......

3.Τι ήταν ο Ντενκτας; Τι ήταν ο Έρογλου; Τι ήταν ο Ταλάτ; Τι ήταν ο Ακκιντζι; Τι είναι ο ΤΑΤΑΡ;

Άνθρωποι που προσπαθούσαν να επιβληθούν ως ηγέτες....

Ηγέτες ενος μορφώματος που δικανικά και με βάση την κοινή λογική ήτο αποτέλεσμα εθνοκάθαρσης στη βάση τεκμηρίων.
Μορφώματος εντονά βεβαρημένου με αδικήματα κολάσιμα στη Διεθνή νομολογία. Κλοπές πωλήσεις πολιτιστικών δημιουργιών που δεν τους ανήκουν. Βεβηλώσεις μνημείων. 
Μορφωμα με κατα συρροήν εγκληματα κατα αμάχου πληθυσμού.

Που τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια διερωτόμουν. Προς τι ο διάλογος μαζί με τους εκπροσώπους στασιαστών. Με εκπροσώπους εμπορίας κλοπιμαίων περιουσία των νομίμων κατοίκων της Κύπρου.

Εκ των γεγονότων η επιστροφή σε συνομιλίες ήτο σφάλμα. Πέρα από κάποιον διάλογο μετα την καταπαυση του πυρός για τους αιχμαλώτους και κάποια θέματα ανθρωπιστικά ο διάλογος δεν είχε νομικό και ηθικό έρεισμά.

Μόνοι μας δεχτήκαμε κυριολεκτικά να μας περιπέζει ο Ραουφ Ντενκτας με τη δολοφονική δημαγωγία του. Αν δεν υπήρχαν τα συμφέροντα του Ψυχρου πολέμου και των δυτικών. Ποίος θα ανεχόταν συζήτηση με τον δικηγόρο αυτό σε σοβαρή βάση. Τα ιδεολογήματα του και οι πράξεις του ήτο έμπλεα μίσους ψεύδους και πονηρίας ανατολιτικής.

Διαλογος ανευ επιστροφής του εδάφους και των προσφύγων ήτο σφάλμα. Ακόμα και στρατηγικά και τακτικά. Για ακόμα μια φορά πειθήνιοι στους Αγγλους και τους Αμερικανούς.

Τα υπόλοιπά γνωστα. Το μόρφωμαν μόνον το συμφέρον του. Τα γνωστα των κατσικοκλεφτών του 1890 που περιγράφουν οι Βρεττανοι σε έκδοση με γραβάτες. Θέλουν θέλουν θέλουν.

Αντι στη φυλακή θέλουν πουμουσιαρλίκκιν.

4. Δελταριον στην Κυριαν Κουεγιαρ

Παλαιότερα την αλήθεια για την αδικία εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου όριζαν οι πικρες αλήθειες των ξενων βάσεων του πενήντα και της σταρτηγικής τους σημασίας.έγραφαν σοβαρά περιοδικά της εποχής ξεκάθαρα..
«Από τις βάσεις της Κύπρου, η Βρετανία παρακολουθεί την Εγγύς και Μέση Ανατολή». Και συνεχίζει στο σχόλιο κάτω από τον παραπάνω τίτλο:
«Από τα αεροδρόμια του νησιού, τα τζετ της R.A.F. μπορούν να προσεγγίσουν το Κάιρο σε λεπτά, τα Βαλκάνια και τη Μόσχα σε μια ώρα. Η Μόσχα είναι μόνο 1400 μίλια μακριά. Περίπου όσο μακριά είναι από το Denver του Κολοράντο μέχρι την Ουάσιγκτον». Αν μαζί με τα παραπάνω μελετήσεις και την πρώτη σελίδα του κειμένου που συνοδεύει τις φωτογραφίες έχεις λάβει ένα πρώτο μάθημα, μια πρώτη ψυχρολουσία για την τραγική στρατηγική σταύρωση του νησιού μας. Στο κεφάλαιο «Strategic Cyprus Key to Near East», οι συγγραφείς Jean and Franc Shor ξεκαθαρίζουν:
«Σήμερα η Κύπρος είναι το βρετανικό κλειδί για να ελέγχουν την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή». Προχωρούν μάλιστα παραπέρα τεκμηριώνοντας με παραδείγματα:
«Κατά τη διάρκεια των περσινών επεισοδίων στο Ιράν 
τα βρετανικά αεροπλάνα βρίσκονταν σε ετοιμότητα για δράση αν βρετανικές ζωές, Βρετανοί πολίτες απειλούνταν. Όταν η βία αυξήθηκε στην Αίγυπτο κοντά στη διώρυγα του Σουέζ, το βρετανικό στρατιωτικό σώμα 16th Independent Parachute Brigade πέταξε από την Κύπρο στον χώρο των επεισοδίων».
Η ειδυλλιακή Κύπρος και τα αεροδρόμια των Βάσεων. Η Κύπρος και τα αεροδρόμια των Βάσεων. Η Κύπρος της Ανατολικής Μεσογείου και οι διευκολύνσεις στάθμευσης και μετακίνησης βρετανικών στρατιωτικών μονάδων αμέσου δράσεως και στρατηγικής ενεργοποίησης. Η ιστορία του νησιού μας στον 20ο αιώνα ορίζοταν από αυτές τις πικρές αλήθειες.
Τώρα στον εικοστ πρώτο αιώνα το πανανθρωπινό δίκαιο επιβάλλει Κυρία Κουεγιάρ την δικαίωση των Ελλήνων της Κύπρου .Ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ δεν δικαιώνει τους διευκολυντες μειωνοτικούς και τους εποικιστες.Δικαιώνει τους εσταυρωμένους Ελληνες της Κύπρου. Εννιακόσια χρόνια κατατρεγμου για το δικαιο τους είναι παρα πολλά…

Listen Live